SS teplovodní oběhový čerpadlo 12-24V
Moderátor: Moderátoři
SS teplovodní oběhový čerpadlo 12-24V
existuje nějaký vhodný oběhový čerpadlo (třeba pro kotle), ovšem ne na střídavinu, ale na 12-24V=, a o příkonu kolem 60-80W? Google je 🤐 a nabízí mi buď čerpadýlka na zavlažování, nebo čerpadla se síťovým napájením.
Jde totiž o to, že kamarád chce zajistit kontinální cirkulaci u solárního ohřevu po dobu 8h nepřetržitě pomocí obvykle dvou takových čerpadel, a řešení měničem, kterej by navíc měl bejt sinusovej, by bylo zbytečně drahý.
Na takový čerpadlo jsem fyzicky nenarazil, ale slyšel jsem, že jsou. Možná bych se k takovýmu časem proklikal, ale jestli někdo takový provozuje a je s ním spokojenej, byl bych rád za konkrétní tip.
Díky.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- jardafiala
Kdyby to mělo běžet do hoďky, tak se použije UPS, ale 8 hodin?
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- pocitujlasku
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
Michal22 píše:Možná blbej nápad, ale nedalo by se mírně rozkuchnout klasické čerpadlo na 230V a na jeho rotor připojit rotor stejnosměrného motoru na 12V?
Vzhledem k tomu že cirkulační čerpadla nemají gufera, protože je rotor přímo ve vodě ( mezi statorem a rotorem je nemagnetická přepážka), tak by byl problém z dodatečně dodělávaným výstupem hřídele. To už je levnější ten měnič.
Když odšroubuješ plastový šroubek z boku, můžeš sice šroubovákem protáčet hřídel, ale přitom Ti bude unikat voda - ne moc, ale bude. Některý se tím šroubkem dají odvzdušnit.
- pocitujlasku