Volantový kroužek Škoda 5K953569c - oprava
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
Volantový kroužek Škoda 5K953569c - oprava
Než něco napíšu, zdůrazňuji, že nikoho nenutím aby to dělal stejně jako já, každý se v tom bude hrabat na vlastní odpovědnost, jde i o dráty na airbag. Popíšu opravu, nikoliv ojebání výstrahy. Jde o díl 5k953569c „Kroužek pod volant“ Škoda. Zatím přikládám montážní body, pro snadné mechanické složení, kdyby to někdo prozkoumával a rozletělo se to jako mě. Povol zespodu 3x šroub Torx6 a vycvakni 3x zajištění spodní přiruby. Cívka s páskem ti vypadne do ruky. (pásek bývá vytržen z dvojkonektoru) Ve své podstatě je nutné potom rozdělat všechny cvaky,jinak to nesložíš. Na obrázku je poloha střed. Při sundané 6ti pásce (konektor nahoru)otáčíš 2,5otáčky na jednu stranu, vrátíš a to samé na druhou. Před koncem, (2,25)to začíná brzdit. To je správné složení. Na první pohled to vypadá, že by bylo vhodnější vycvaknout horní kulatý díl. Má ale dost nepřístupné cvaky a koleduješ si o ulomení. Stejně musíš kontrolovat kroužek brzdy a rozebrat to celé. Každý 5k953569xxx se asi nepodaří opravit, je to o tom do jaké míry je sešrotovanej 6ti pásek. Jestli to bude vůbec někoho zajímat, tak popíšu jak jsem opravil vlastní pásek.(zatím chodí) Stále více lidí přechází na systém zahodit a šup nové. Tak ať si zbytečně netrhám roucho.
Luboš
- Přílohy
-
volant flančnaKomentářSloučeno.pdf- (33.47 KiB) Staženo 637 x
- hajeklubos
Luboš
P.S.Kdyby nekdo nutne potreboval nutne 100% funkcni krouzek 5K0 953 569 C mam jeden volny .-)))
- hajeklubos
Pro ty, kteří budou pásek opravovat několik poznámek. Pásek jsem přišil nití, přes díry 1,5mm vyvrtané v místě plastových „nýtů“. Potom zakápnout vteřinovým gelem. Možná by stálo za pokus zasychrovat pásek ještě jednou proříznutím krytu za konektorem a zalepit horkým lepidlem z pistole. Snad příště. Po sestavení a proměření vyzkoušet pásek pod zátěží, probliknutím pinů 3,4 na 3,4 autožárovkou 10W/12V by mohlo stačit. Pro kontrolu jsem použil konektory z vyřazených kabelových forem. Vypadá to na rastr 2x2mm. Na pinech to moc nejde. Tak ať se zadaří .
Luboš
- Přílohy
-
volant octavia 5k953569c_schema pásku.pdf- (49.93 KiB) Staženo 538 x
- hajeklubos
- hajeklubos
Energie potřebná k odpálení roznětky která přijde z kondíku s vyšším napětím bude tedy rychlejší než malé napětí a dlouho proud. Ale možná je to jinak.
Luboš