LG 32LD350 (chassis LD01B) - neladi tuner
Moderátor: Moderátoři
LG 32LD350 (chassis LD01B) - neladi tuner
Zamrzlo to po standby obrazovke a bol odpaleny bocny HDMI port, tak som kupil celu dosku z rovnakeho typu.
S novou doskou sice televizor funguje, ale neladi. Hned mi bolo podozrive, ze tuner uz bol spajkovany. Ked dam ladit analogove kanaly, tak to okamzite skonci - ziadne prechadzanie pasma. Zmenil som krajinu na Nemecko a objavilo sa aj DVB. Tam trva takmer minutu, kym prejde jeden kanal (a nenajde nic).
Nasiel som skratovany C3701 (medzi vstupom tunera a zemou - asi je tam kvoli napajaniu anteny, ktore ale nie je osadene), po vymene bez zmeny. Prehodil som tuner z povodnej dosky (su rovnake: TDTJ-S001D) - zase bez zmeny. Oba tunery som aj rozobral, nie su tam ziadne stopy po spaleni.
Vyzera to uz pomaly ako SW problem - preco sa tie analogove kanaly vobec nepokusa ladit?
P.S. Tuner obsahuje IO TI SN761642DBT a demodulator LGT10 (v druhom kuse oznaceny ako FM1151E).
Tak mam tunery vonku z oboch dosiek. Podla schemy su pouzite len tieto piny:
3: +B (5V)
6: SCL
7: SDA
9: SIF
11: VIDEO
12: GND
13: 1.2V
14: 3.3V
15: RESET
16: IF_AGC_CNTL
17: DIF_1
18: DIF_2
Na oboch tuneroch vykazuju tieto piny rozumne ubytky oproti GND (piny 16, 17 a 18 su zapojene cez kondenzatory, tak som meral az za nimi).
Na starej doske (s odpalenym HDMI) je v prdeli SDA (ukazuje o 200mV viac) a tiez 3.3V (ukazuje len 15mV). Na "novej" doske vyzera byt vsetko OK.
Myslim, ze na to, aby sa to aspon z pohladu procesora tvarilo, ze tuner nieco ladi, staci SDA a SCL.