rušení od zapalování 2takt
Moderátor: Moderátoři
EKKAR píše:Měls někdy takovej kabel rozpitvanej? Ta skleněná žilka je jen nosný vlákno, uhlíku je tam průřezově tak 10x tolik a třeba v autokabelech s nosným pláštěm z IPUR izolace (například modrý zapalovací káble z Tesly Blatná) není v tom uhlíku sklo vůbec žádný, výztuž je jen v tom polyuretanu. Napěťovej impuls se šíří uhlíkem, sklo je jen v některejch druzích jako výztuha - a jsou i druhy jen s uhlíkem a jinak úplně bez skla. Já například aktuálně zapalkáble vůbec nepoužívám...Sandal píše:Ekkar: A vždyť to je přece to samý. Skleněný vlákna obalený uhlíkem.
Ano měl a téměř vždy tam bylo sklo. Okolo nějakej vodivej silikon, nebo uhlík.
Máš pradvu, vzpomněl jsem si, že u starý Š120 byly černý tvrdý kabely, kde to sklo asi opravdu nebylo.
Jinak taky nepoužívám žádný kabely, protože místo nich mám skoro všude ocelový trubky
aligator píše:Schéma mohu dodat ale to neřeší oba moje problémy. Jak jsem psal, zlobí ty moje blinkry s Ne555 ale i ty továrne vyrobené, kde nevím jaký je IO ( uvnitř je jen klasická černá kapka).
Ovšem mohu udělat vše ostatní co tu bylo zmíněno..
U těch mých s ne556 je to provedeno vlastně na způsob tazneho u auta...
Na vozíku je samotné světlo, pod vozíkem krabice ip65 ve které jsou baterie,odrusovaci člen s civkou a kondenzátory, balancer pro baterie 18650, konektor pro nabíjení, a samotná DPS dvojitým Ne555 (tedy Ne556) kdy jedna část řídí blinkry a druhá část IO řídí blikani hlavního světla, vozík má zakončení vodotěsný konektor a na kole je protikus.
Na kole jde z toho konektoru kabel k řídítkam kde je vypínač s LEDkou, a tlačítko pro směrovky, stiskem vypínače se připojí napájení tě DPS na vozíku.. Čili NE556 a vše kolem je napajeno.
Při stisku jakékoliv směrovky se hlavnímu blikajicicimu světlu sníží svit na 20% a naplno bliká ta určitá směrovka....
Když jsem jezdil bez motoru, tak nebyl problém s nějakým zarušením až prostě nastartuji je problém..
Mě nejde jen o to moje zapojení s NE556 stejnou chybu dělá i od výroby vyrobené světlo
Toto viz.odkaz mám jako zadní světlo s blinkry na kole. Jakmile nastartuji blinkry již jen svítí. I sem mezi baterie a DPS jsem zkoušel dát filtr ale stále to stejné. Na samotném ovládání při blinkrech cykluje ve stejném intervalu i stavová LED dioda, po nastartování při přepnutí na blinkry již necykluje ale již jen svítí stejně jako samotná světla...
https://www.bikenero.cz/osvetleni-zadni ... gLLE_D_BwE
EDIT: aby proběhlo naprosté pochopení, mám na kole tedy dvoje ovládání. Jedno pro ovládání zadního světla na kole a druhé to mnou vyrobené pro vozík... Oba systémy mají kompletně svoji kabeláž a není nikde spojena