Nákupy z Číny po 30.06.2021
Moderátor: Moderátoři
- jirka5
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ceska-posta-se-rozdeli-na-komercni-cast-a-pobocky/2040127
Víra soudruhů v účinnost administrativně byrokratického řešení je pozoruhodná. Pobočková část zajišťující základní službu se dá ještě pochopit, ale co je to ta komerční část, to by nám měl někdo ze zodpovědných soudruhů vysvětlit. Nebylo by lepší jít německou cestou, kde se pošta spojila se společností DHL? U nás zásilkovna funguje bez dotací a její zisky rostou a rostly by ještě více, kdyby její aktivní používání nebylo vázáno na jakousi aplikaci do chytrého telefonu.
PotPalo píše:Tož pijavice... Známy mal od dcéry z ameriky notebook, ktorý sa pokazil. Nakoľko bol v záruke, bolo ho treba poslať do ameriky a potom späť opravený. A pijavice na colnici mu ho pri doprave späť pekne zdanili, ako by ho kupoval.
Musis jim poslat papiry ze jde o reklamaci, pak neplatis nic. Parkrat jsem to tak udelal kdyz cinan poslal neco rozbiteho znovu. A bylo uplne jedno jestli puvodni zasilku proclili nebo ne.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
pepik9 píše:Něco podobného v opačném směru.
Nemá posílat přes nějaký DHLka a jiný korporátní 🤐, kteří automaticky dávají na proclení všechno, z čeho by taky měli takovej vejvar.
Posílat zásadně přes pochybně se tvářící polský špedice, dorazí všechno v pořádku a zcela bez jakejchkoli výpalnejch.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to vůbec nechápal, když mně ten chlap z Řecka jen poslal kód, oni to odvezli jako svoz a pak napsal cenu, co za to platí. Neuvěřitelný.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Kdesi sem četl, že ,,kdo si zřídí elektronickou identitu, dostane i datovou schránku a úřady mu na ní budou doručovat oficiální poštu" . . .
Možná mám zmatek v pojmech, je tam více způsobů, jak se lze identifikovat a toto se týká třeba jen některého, ale rád bych měl jistotu že to bude bez datové schránky...
Dokáže někdo s tímto poradit?
Jak je na tom mojeID?
Ale nevím nic bližšího o těch způsobech...
,,Další zásadní výhradou je, že Poslanecká sněmovna schválila novelu zákona o elektronických komunikacích, podle které každý, kdo si zřídí elektronickou identitu, dostane ze zákona i datovou schránku a úřady mu budou doručovat oficiální poštu pouze do datové schránky. A to se zákonnou fikcí doručení, i když si adresát poštu nikdy nevyzvedne"
- otakarv
- Kontaktovat uživatele: