Stojanová vrtačka LIDL - nucené chlazení
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
Stojanová vrtačka LIDL - nucené chlazení
Na druhou stranu máš u stojanovky větší cit než v ruční vrtačce ve stojanu.
Luboš
Stejně ale nechápu, jak ho mohli takhle zprznit. Zrovna malý není, něco i váží, vrtuli taky má, výkon snad jen něco kolem 500W, tak co na něm může tak hřát?
Jasně, když se chce, jde všechno, ale při pouźitém množství matroše si myslím že by to šlo i líp.
- hajeklubos
Vypadá to na stojan Narex. Mám ho také, s velkou vrtáčkou Narex. Čistím, mažu, byla to ještě poctivá práce. Komutátorový motor při práci dost řve, proto jsem koupil tu hračku na drobotinu.
Žádnej teplotní "koncák" jsem na vinutí neviděl, když jsem dával nová ložiska. Koncákem bude asi plamen. Vrtačka uspokojí ale nenadchne, to je za ty peníze jasné.
- hajeklubos
Větrák chlazení jsem připojil do instalace vrtačky a to tak, že běží i když nevrtáš. Zastavit lze pouze tlačítkem TOTAL STOP. Nožní spínač je konstrukce, kterou jsem uvedl na EB s tím rozdílem, že je připojen 5 žilovým kabelem natvrdo k vrtačce. Pod původní spínač START/STOP jsem vložil 20mm vysokou šajbu pro vytvoření místa pro přepínač NORMÁL/ PEDÁL. Sice pochybuju, že do toho někdo půjde takhle natvrdo až tak říkajíc „na plech“ tak mohu případně poslat data pro 3D tiskárnu na podložku pod spínač, záslepku a vložku pod přepínač. Protože ukázaná platí, posílám fotky jak to celé dopadlo. Docela použitelná mašinka a za pár šupů.
Luboš
- vasekpetr1
- hajeklubos
Luboš
Vysledek byl uplne jina liga nez original. Ty serva maji plny moment i pri nulovych otackach, dovedou chvilkove "zabrat" treba i trojnasobkem jmenoviteho momentu takze otacky nepadaji pri kratkem pretizeni. Fungovalo to tak pekne, ze se mi ji nakonec podarilo vymnenit za velkou VS20 s chlapkem co na ni nemel misto