O výlukách vysílačů (přejmenováno)
Moderátor: Moderátoři
O výlukách vysílačů (přejmenováno)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
To já jsem zhasl v sobotu, jak lilo, foukal vítr a vylezlo víc listí, tak Brno na STB zhaslo. Kupodivu ORF jelo v pohodě. Další STB, co se nehodí do lesa, když je v jednom směru víc vysílačů. Signál 96%, kvalita 100% a jen hromada kostek...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Mimo stránky ČRa na to upozorňují jen na veřejnoprávním multiplexu, ačkoli obvykle vypínají multiplexy všechny tři (jak trefně poznamenal mi-ro, dělat něco na anténách 100 kW vysílače za provozu dost dobře nejde).
Čili ten, kdo si celý den na nějakou tu ČT nepřepne, se o tom nedoví.
Jsem zvědav, kolik lidí bude zase volat dnes, to nejedou MUXy 21-23 z Černé hory...
dnes ráno v 08:41 jsem píše:...ten, kdo si celý den na nějakou tu ČT nepřepne, se o tom nedoví.
Jsem zvědav, kolik lidí bude zase volat dnes, to nejedou MUXy 21-23 z Černé hory...
Tak volali jen dva, třetí poslal SMSku a prý se u nás další sousedka byla zeptat osobně. Celkem tedy čtyři kousky.
Pak už to řekli sousedům.
Ono se to totiž projevuje dost nerovnoměrně. Zasahuje sem SFN z Černé hory, Ještědu a Krásného, ale jen MUXy 21 a 22. Mux 23 máme osazený v STA jen pro K31, tím odpadá Krásné. Nějaký ten signál ze zbývajících vysílačů se do rozvodu STA dostal, záleželo na tom, jak si se slabším signálem poradí který tuner: někomu to jelo, někomu kostkovalo a někdo měl jen hlášku, že není signál. Všem fungoval normálně jen MUX 24 na K45, ten nám jde z rozhledny na Černé hoře a vypnutý nebyl.
Je zajímavý, že na Chlumu jsem za celý ty léta, co vysílá, žádnou výluku nezjistil.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!