Hodiny s Atmega8
Moderátor: Moderátoři
Jestli trváš na Arduinu, tak příkladů na internetu jsou mraky i v češtině. Ale myslím si, že obecně Arduino není vhodný framework pro aplikace, kde záleží na spotřebě.
Proto se obracím na toto fórum jestli by mi někdo nepomohl.
Edit: případně pěkný popis s příklady je zde.
Já jsem zatím zvládnul přehodit segment displeje 1 a 2 z pinů 27 a 28 (SDA, SCL) atmegy na piny 23 a 24, abych mohl připojit ds1307 na SDA a SCL procesoru. Chvilku mi trvalo než jsem přišel na to jakou adresu mám zapsat, aby se segmenty zase rozsvítily, ale přišel jsem na to. No a teď už jen upravit původní kód. Na tu knihu jsem se díval. Obzvláště na článek "TWI", ale nejsem z toho dvakrát moudrý.
Ten odkaz na knihovnu jsem nějak přehlédl. Stáhnu a budu zkoušet s popsaným kódem.
Navíc to řešíš zbytečně, když to máš do auta. Píchni napájení displeje (přes patřičné obvody, samozřejmě) na spínačku a MCU nech běžet na autobaterku, a je po problému.
Proto jsem psal to co jsem psal, mám z toho pocit, že sis toho chtěl naložit víc, než uneseš. Škoda času, elektronika není zas tak fajn věc, jak to vypadá, ale to je na tobě. Život umí překvapit.
S tím ds1307 jsem to chtěl udělat, že se mi to zdá jednodušší, ale vidím, že je to složité na úpravu kódu, když tady nikdo nenabídne konkrétnější řešení.
Případně použij (nebo alespoň nakoukni) nějakou hotovou knihovnu. Namátkou třeba: ds1307. Tam je to i s příklady.
A tak mě napadlo, než upravovat původní program, nebude jednodušší udělat na toto zapojení nový?
Troufnul by si někdo z vás na to? Samozřejmě bych to nechtěl zadarmo. Každá práce má být odměněna.