Ochrana před slimáky

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sis2

Ochrana před slimáky

#1 Příspěvek od sis2 »

Vláhy je dostatek a tak se to na zahrádce hnědými slizkými zmetky začíná hemžit. Mám dojem, že se tu kdysi probírala nějaká ochrana, odpovídající bastlírně - pomocí el. proudu - ale nepodařilo se mi to najít. Možná to ale bylo jinde... Nemáte někdo zkušenost / radu, jak ohradit (chránit) záhon 3x1 m před těmi zmetky? Třeba ss/stř. napětí z nějakého trafa a udělat něco jako "ohradník" ze dvou holých drátů? Nebo jen jeden drát proti zemi?
Anebo na ně jít spíše nějakou chemií?
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

kávový lógr...
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

past na škůdce skoro zadarmo
pivo
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
pepik9

#4 Příspěvek od pepik9 »

Kdysi, snad u Přemka, někdo ukazoval vyvýšený záhon v dřevěném bednění a na bednění dva pásy pozinku na uzemnění vedle sebe, připojené na aku 12V.
samec

#5 Příspěvek od samec »

sis2 píše:Mám dojem, že se tu kdysi probírala nějaká ochrana, odpovídající bastlírně - pomocí el. proudu - ale nepodařilo se mi to najít.
Áno, bolo to tu, ale asi to niekto upratal...

https://www.gireaud.net/us/clotures_us.htm
kejki

#6 Příspěvek od kejki »

Větší balení Ferramolu, není to jedovaté a volně rozhozené to funguje dobře. Ale mám ťukťuk po těch suchých letech dost po problému.
MiraSt

#7 Příspěvek od MiraSt »

Už jsem to tu jednou psal jako to mám já a nenašel jsem to.
V každém rohu políčka dva kolíky v určité vzdálenosti od sebe a kolem dokola natažené dva pozinkované dráty. Tam kde se to zvedá nad terén tak přitlačené izolovaným drátem k zemi. Napájení 24 V AC z trafa přes žárovku v sekundáru. Účinnost 99,9%. A už třetím rokem jsem to nemusel použít. Slimáci se nějak zmizli. :-)
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
sis2

#8 Příspěvek od sis2 »

Díky, vyzkouším 24V střídavých.
Taky mám dojem, že jsem to loni na bastlírně někde viděl a letos to není k nalezení...
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

Prodávají to jako textilní pásku, v ní jsou zapleteny drátky a z konce je přípojka na 9V baterii
Crifodo

#10 Příspěvek od Crifodo »

přípravky Slimex a Ferranish, obsahuje fosforečnan železitý, na slimáky funguje spolehlivě ale přece jen to je chemie. Elektrody do země fungujou taky, ale ne s malým napětím a s velkým jsou starosti.
Jestli tu vlákna nějaký stealth noční pečovatel zmizíkuje, to nevím.
Radimosso

#11 Příspěvek od Radimosso »

Zkoušel jsem babské rady , rozdrcené skořápky vajec kolem rostlin...
Zpomalí je to , ale přelezou.

Teď mám ten Ferralin nebo jak se to jmenuje a zatím nic neleze, takže jsem neinstaloval a nemůžu posoudit funkci...
Freedy

#12 Příspěvek od Freedy »

Používám dva nerez drátky nad sebou jako ohradník, připojený na starou autobaterii v serii s malou asi 2 w žárovičkou co se používali do budíků na pdsvícení. Chráním s tím celý foliovník o rozměrech 6 *3,5 m a bez problémů.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“