vyhláška 50 (zamčeno)
Moderátor: Moderátoři
vyhláška 50 (zamčeno)
v 80 letech jsem dělal vojenskou školu se zaměřením na spojovací techniku.
2 roky jsem pak pracoval jako technik u armády, pak jsem odešel .živím se obchodem ale chtěl bych si udělat vyhlášku 50 . na úřadu práce mi nabízeli místa ale všude chtějí tu vyhlášku. např na dráze prý nemají techniky atd. nebo si udělat nějaký rekvalifikační kurz na elektro či hodinového manžela, na montáž elektrických vrat mě taky chtěli, tam se většinou zapojují stejné dráty tak by se to člověk na školení mohl naučit.
myslíte že mám nějakou šanci na práci ? skončil jsem u tranzistorů v integrovaných obvodech se nevyznám ale rozebral jsem třeba lux vyndal z něj řídíci jednotku a vyměnil ji , hodně věcí je zase v krabičkách a neopravuje se, tak nevím. na tu vyhlášku 50 jsou nějaké praktické zkoušky ?ve 13 jsem si stavěl radia a spinane zdroje, ted už nic neumim no.
Např.: https://www.sssenp.cz/vyucni-list-za-1-rok/
Podstata padesátky stručně
Úplné znění vyhlášky 50/78 i s přílohami
V příloze 1 vyhlášky je přehled požadovaných délek praxe podle příslušného stupně vzdělání, v příloze 2 je seznam učebních oborů s maturitou i bez ní.
Na ostatní obory, které by mohly být případně uznané (například experimenty s rozšířenou výukou elektrotechniky na školách jiného zaměření, které se dělaly od konce osmdesátých let), se informuj na TIČR. Třeba se to pro některé konkrétní školy uznávalo, plošně to rozhodně neplatilo.
Tady LOCK