Čím nahradit obložení spojky B113?
Moderátor: Moderátoři
Čím nahradit obložení spojky B113?
Je sice na aukru, ale od prodejce, co má ty špatné řemínky k B11X, takže tam ne-e.
Předem díky
Já jsem na služebce, vrátím se za týden, rozeberu svůj magič a změřím to a příště se na takovou blbost ptát nebudu.
Až to kámoš bude mít rozebrané, tak si to změří sám. O-kroužků se všude válí. Provizorně bych dal gumičku...
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
a ještě k nastavení přivíjecí spojky sem dám obrázek . . .
prostě musí prokluzovat třecí spojka s filcem uvnitř !
. . . po nějakém čase se zalepí, zatuhne a nakonec začne prokluzovat gumové obložení,
které se tím zničí . . .
- Přílohy
-
privijeci spojka B7xx.jpg- (165.04 KiB) Staženo 464 x
Habesan píše:Tak už se na nás, prosím, nezlob. My už budeme příště radit opatrněji a pečlivě si v zadání vyhledáme všechny vstupní informace.
Až to kámoš bude mít rozebrané, tak si to změří sám. O-kroužků se všude válí. Provizorně bych dal gumičku...
Kámoš není bastlíř, nic rozebírat nebude. Myslel jsem, že to někdo ví a napíše vnitřní průměr, vnější a výšku gumového kolečka. Toť vše.
kosmit píše:Prosím o radu, čím nahradit obložení spojky pravého unašeče.....
kosmit píše:.....Nevyplývá z toho asi, že mi jde o rozměr a ne o složení pryže. .....
Ak mi teraz zašleš na SZ nejaký e-mail, šanca pondelok/streda nájsť taký nový diel je vyššia, ako nezabudnúť. Rozmer by som potom mohol zmerať a zaslať na e-mail.
(vopred píšem len preto, lebo vidím že ti to ponáhľa a ja neviem kedy sa zasa sem na bastlírnu dostanem)
Vonkajší priemer nasadeného(!) obloženia na drne spojky zostavenej rady B70 je 18,45 mm. Overil som to na viac ks nových spojok. Obnažený priemer drnu spojky je 14 mm. Výška obloženia na staršej použitej spojke je 3,1 mm - na novej prístup na zmeranie nie je a rozoberať som to pre zlé skúsenosti nechcel.
Našiel som k tomu aj tento tabuľkový rozmer: remeň privíjania rady B116 je 63 x 2 x 2 mm.
S obložením spojky sa dá, prirodzene, aj experimentovať - niektoré kúsky vidno na obrázku:
(mäkké L v názve obrázku mi môj OS do vlákna nedovolí pridať)
Autorov diel prosím o prepáčenie za zverejnenie bez ich súhlasu.
- Přílohy
-
ludová_umelecká_tvorba.jpg- (52.13 KiB) Staženo 327 x
Byl jsem služebně pryč a pak pár dní volna a neměl jsem možnost internetu.
Děkuji Ti, to byl smysl mé původní, blbě a narychlo napsané otázky.
Už jsem taky rozebral jeden ze svých B11X a je to 12x18x3. U mě tedy ten rozměr 18 je 17,7 a ještě jede
Závěrem pro všechny zúčastněné:
B113 kámošovi spravím já, chtěl jsem jen, aby si to zatím sehnal než se vrátím, ale hlavně abych se mohl i já podívat po kroužku v jiných městech než v bydlišti a Praze. To se holt nepovedlo.
Pokud to neseženem, tak mu jeden ze svých strojů půjčím, aby si pásky zdigitalizoval
Takže: vyřešeno
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Díky
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)
- elektrosvit
Kromě ztvrdlého obložení můžou být také zamaštěné třecí plochy a moment se mění i s teplotou v přístroji, takže správné nastavení vyžaduje čas i trpělivost.