Nefunkcni napajeci zdroj vestel 17IPS11

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hellcooper

Nefunkcni napajeci zdroj vestel 17IPS11

#1 Příspěvek od Hellcooper »

Zdravim ve spolek, mam mensi problem s napajecim modulem do tv vestel 17IPS11 a to takovy ze pri vymene led jsem omylem zkratoval vystup napajeni pro led a zdroj prestal fungovat. Mohl by mi nekdo poradit na co se tak zamerit a jak to pripadne overit jestli je to ko? Nilde nic nevypada spalene.
Přílohy
received_844859546114187.jpeg
received_844859546114187.jpeg
rayx

#2 Příspěvek od rayx »

To je těžký, nevíš o tom moc spíše nic, na desce hledáš jen spálené místo ... Co místo toho hledat přerušené místo a modlit se, aby to nebylo ještě něco jiného 8-) FS100 ...
Hledáš to už pár dní
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 17#1174217
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Je to docela jednoduchý zdroj, takže ti stačí jen schéma: https://elektrotanya.com/vestel_17ips01 ... nload.html
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

No já nevím, s tím schematem z Tanye nesedí ani jedna součástka na desce, kterou tazatel vyfotil.
Asi to nebude ten stejný.
Navíc v tom schematu jsou chyby (G tyristoru je zapojen na K, ne na odpor 150R, u IC800 je zpětná vazba na vývod 5 místo na 4, apod).
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jezevec »

Ty turecký schémata jsou kreslený univerzálně pro více variant a některé obvody, které momentálně daný typ TV nepotřebuje se neosadí. Chyby jsou běžné a poziční čísla sedí jen někdy. Pro opravu to bohatě stačí, ale asi ne pro amatéra.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Přesně tak, nakonec trošku "odborník" to spraví s přehledem bez schématu.
Hellcooper

#7 Příspěvek od Hellcooper »

No je fakt ze se v tom moc nevyznam, jsme cnc strojar a tohle je pro me uz trochu mimo muj obor. Proto se ptam co tak odchazi nejcasteji kdyz se skratuje vystup na led abych vedel po cem jit a nemusel oddelavat a merit kazdou soucastku zvlast. Jinak to schema je pro me fakt spanelska vesnice. Takze bych potreboval v idealnim pripade rict, hele nejspis to bude ta a ta soucastka tak ji vyndej a zmer nebo to udelej tak a tak abys to nemusel vydelavat a co by byl uz extra luxus tak rict co to je abych to mohl koupit nove. Proste to vysvetlit jak uplnemu trotlovi, teda pokud na to ma nekdo nervy. :D
kokun

#8 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň

#9 Příspěvek od UDS114 »

Alebo si ho vysústrúž :)
Pardon vyfrézuj...
Hellcooper

#10 Příspěvek od Hellcooper »

No jo ale za ty penize muzu mit dve tyhle kraksny a dokonce i lepsi. Chci to pokud mozno opravit a posunout se nekam dal v mich zkusenostech ale aktualne i s googlem jsem na tohle kratky. Proto zadam o radu tady a ne na fb.
UDS114

#11 Příspěvek od UDS114 »

Ako CNC frézar si úplne mimo odbor asi ako gynekológ ide robiť rušňovodiča.
No trošku prehnané :)
Hellcooper

#12 Příspěvek od Hellcooper »

No ja spis programuju a serizuju takze jsem total mimo ale mam dost sikovne ruky a zatim k cemu jsem nasel navod nebo mi nekdo poradil co kde jak premerit nebo pripajet jsem zmakl. Proto doufam ze mi nekdo poradi co a jak udelat.
UDS114

#13 Příspěvek od UDS114 »

Tak začni s tým, že napíšeš ktorý vývod na LEd si skratol o čo a ako sa teraz TV správa...
kokun

#14 Příspěvek od kokun »

Hellcooper píše:No jo ale za ty penize muzu mit dve tyhle kraksny a dokonce i lepsi. Chci to pokud mozno opravit a posunout se nekam dal v mich zkusenostech ale aktualne i s googlem jsem na tohle kratky. Proto zadam o radu tady a ne na fb.

... Proste to vysvetlit jak uplnemu trotlovi, teda pokud na to ma nekdo nervy. :D

To jako čekáš, že tě někdo bude vodit za ručičku jen proto, abys ty ušetřil?
Honza - kokúň

#15 Příspěvek od UDS114 »

Asi je načase založit miestnsť "krúžok mladých technikov" alebo cesta ako si postaviť plašič komárov :)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“