rozběh SS motoru 12V
Moderátor: Moderátoři
rozběh SS motoru 12V
mám tady na opravu dětské elektrické vozítko a problém je v tom, že číňan udělal ovládání elektromotorů 12V na tvrdo přes mikrospínač. To se samozřejmě po čase podepsalo na ozubených kolech, které jsem na 3D vytiskl nové. Teď bych rád udělal SOFT START na motorech, aby po zmáčknuté plynového mikrospínače se motory plynule rozběhly a převody nedostávaly takový pecky.
Kromě arduina napojeného na plynový mikrospínač a na arduino napojený PMW nebo jiný regulátor mě nic jiného nenapadá, máte někdo nějaký tip?
Předělat plyn na potenciometr je dost komplikované, spíš nějaký soft start pokud se na SS 12V motory dělá.
Díky
Jinak se to da koupit hotove za 150,- na ebay i s regulatorem rychlosti a vykonovym budicem.
- PCmaniac99
nebo pohony ze dvou akuvrtaček
Díky moc
právě proto chci jít cestou arduina. Vím, že bych určitým odporem či žárovkou s předřazeným relé mohl omezovat počáteční proud, ale pokud vozítko bude v kopci, nedojde k jeho rozjezdu a po sepnutí relé převodovka dostane stejně pecku. U lineárního řízení přes PWM a arduino k tomu nedojde.
Co se týká programování, vím, je to jednoduchý ale ne pro mě. Něco málo dokážu naprogramovat ale v tomhle případě si fakt nevím rady.