Philips 29PT8303/58

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Neniu

Philips 29PT8303/58

#1 Příspěvek od Neniu »

Zdravím vespolek ;)

Borci si na natáčení přinesli televizi Philips 29PT8303/58 a když jsme ji zkusili zapnout, tak jen červeně a zeleně blikala LEDka vedle hlavního vypínače. Pak z nich vylezlo, že jim v autě nějak spadla. Po otevření se ukázalo, že to musela být rána jako hrom, základní deska byla vyskočená z držáků a na jednom místě zlomená. To se mi povedlo srovnat a přerušené spoje zase spojit. Po zapnutí televize naběhla a fungovala asi deset minut. Po vypnutí a přestěhování o kus vedle (kdy těm dementům zase málem spadla a trochu s ní cukli) televize nechtěla naskočit, a kontrolka vedle vypínače blikala rychle červeně. Po rozdělání, proměření těch opravených spojů, výměně jednoho podezřelého odporu (ale nakonec byl v pořádku) a složení televize vždy na chvilku naskočí, běží vždy tak dvacet sekund a pak se jakoby korektně vypne, načež opět rychle bliká červená kontrolka. Po vypnutí ze sítě a novém startu se to opakuje. Proto usuzuji na to, že televizi odstaví nějaká diagnostika, že se jí prostě něco nelíbí.

Když zrovna běží, tak má krásný, jasný a ostrý obraz. Pak v ní lupne a vypne se. Není slyšet sršení VN ani žádné přeskoky. To lupnutí je takový ten klasický zvuk při zapnutí a vypnutí televize s obrazovkou. Při startu to je demagnetizace, co to je při vypnutí nevím.

Napadá někoho, kde by mohla být chyba? V televizích se většinou moc nehrabu. I do té původní opravy se mi moc nechtělo, prostě je v TV na můj vkus moc vysoké napětí.

Jde spíše o radu tipu: Tohle je typické pro to a to, mrkni na ten a ten obvod. Případně i radu: Je to na delší měření, dej to do opravny.

Pokud bude rada podle druhého scénáře, tak se do toho ani nebudu pouštět a na natáčení použijeme rezervní televizi, není tolik času. Na případnou opravu budu mít čas zítra dopoledne.

Podařilo se mi najít jen uživatelský návod a tam se významu blikání LEDky nepíše.

Díky za případné nápady :)
Jsem na cestě k šípku.
Neniu

#2 Příspěvek od Neniu »

PS: Chassis je asi S6bMD 2.21 AA (pokud to tedy je číslo chassis)
Jsem na cestě k šípku.
Ivan_01

#3 Příspěvek od Ivan_01 »

Toto môže byť zapríčinené hocičím, počnúc prasklinkou na plošnom spoji až po poškodený systém obrazovky. Nedá sa povedať že chyba je tam a tam, keď vymeníš toto, pôjde to. Zober silnú lupu, prehliadni plošák. Ak nič nenájdeš, asi by som to neriešil, takéto TV sa dávajú za odvoz.

PS: V opravovni sa už s tým nebude nikto babrať , cena práce by bola vyššia ako hodnota tej telky.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“