Vysavač ztratil tah - ETA Sabine II
Moderátor: Moderátoři
- kolovratek7
Vysavač ztratil tah - ETA Sabine II
možná hloupý dotaz, ale pro klid na duši se raději zeptám.
https://www.google.com/search?q=eta+sabine&oq=eta+sabine&aqs=chrome..69i57j0l5j69i65j69i60.8240j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Bezsáčkový vysavač(ETA Sabine II s 800W) nám z ničeho nic ztratil tah. Máme ho asi 5 let. Před půl rokem dokonce koupené nové filtry ... hepa i filtr na mikročástice. Pravidelně číštěno.
Vysávali jsme asi pů hodiny a zcela v pohodě. Po asi 4 hodinách jsme chtěli pokračovat a vysavač jde normálně zapnout, normální zvuk, ale téměř nulové sání + ze zadní části vysavače nefouká žádný teplý vzduch, což při normální práci celkem valilo.
Nejde o nic převratného(tehdy stál necelé 3000 Kč), ale zajímá mě, zda závada může být menšího rázu nebo rovnou koupit nový, přece jen své si odsloužil.
Hledal jsem, ale moc toho není a krom možného zkratu na cívce a že vysavač odešel jsem se moc nedozvěděl.
Díky moc z akaždý postřeh.
nebo ucpaný přívod - výtlak vzduchu (jak psáno výše) tam hledej
bez rozborky asi nepůjde...je to pracné ale odměnou bude funkční
stroj a snad i pochvala doma, vycházka na pivo mimo pořadí
- kolovratek7
Filtry jsou čisté, krabička na odpad téměř prázdná(sálá i když byla přeplněná) a filtr u vývodu vzduchu taky poměrně čistý. Když jsem ho sundal, tak taky z něho nic nešlo.
- jardafiala
- kolovratek7
- kolovratek7
- kolovratek7
Ještě mě napadá to, že pokud by byla nějaká překážka hned za motorem, tak by vysavač mohl znít skoro normálně, ale tah by neměl.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...