Regále, kvalita
Moderátor: Moderátoři
Regále, kvalita
rád by som kúpil regál, pre jedno využitie: na rok dva tri naskladovať banánové krabice rôzneho domáceho a technického bordelu z vyprataného priestoru. Potom regál buď predať, alebo posunúť do rodinného domu do špajze, dielne, skladíku a pod. Pre ten prvý účel sa mi nechce do toho veľa investovať, pre ten účel druhý bude skôr požiadavka na mieru, kvalitu a pod., takže je otázne, či sa regál ešte využije.
Banánové krabice šírky 40cm sa dve vedľa seba do 80tky kvôli stojkám nezmestia, do 90tky vedľa krabíc nič nepoložím, takže 120tka sa mi zdá ideal. Dĺžka krabice je 50cm, výška do 25cm.
Bol som v OBI, vhodný vidím tento
má také gombíkovité zakladanie políc, predavač to vychválil, recenzie na nete však nie sú dobré, údajne ťažkosti pri kompletovaní, nesedí to, dokonca až vylamovanie tých gombíkov, iné regále mali akési iné zakladacie zasúvacie výrezy, podľa predavača tie až také dobré nie sú.
Na nete Hornbachu má podobný o policu viac, čo je určite lepšie
spôsob zakladania políc však nevidím, na tech.list neviem či sa dá spoliehať.
Pozeral som na svoj starý poctivý regál doma, poctivé výstuhy po dľžke pod policami, šrauby, stojky z poctivého vinkla, tamtie nové sú úplne tenký plech skrutný snáď aj rukou,
aké máte skúsenosti s takými regálmi a so zakladaniami políc?
- elektrosvit
Vodorovné profily polic jsou svými zobáčky zacvaknuty do svislých L-profilů. Po vložení dřevotřískových desek se kostra přestane kroutit.adakar píše:Na nete Hornbachu má podobný o policu viac, čo je určite lepšie spôsob zakladania políc však nevidím, na tech.list neviem či sa dá spoliehať.
- elektrosvit
- jirka5
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=97878&highlight=
Cenzor asi dnes spí, že tu diskusi ještě nezaříznul......
Krabice od banánov sú zdarma, preto ich preferujem, momentálne sú nastohované, navrchu sú tie ktoré nejdú zatvoriť, len rád by som ich aj podľa potreby vyťahoval, terajšia eifelovka to neumožňuje. Je to v suchej izbe bytu, voľačo to vydrží.
Ide mi najviac o tie zámky stojka vs. polica, či sú konkrétne skúsenosti.
- kevin_mitnick
https://www.bazaroveregaly.cz/
Koupil jsem si i tenhle
https://www.ikea.com/cz/cs/p/albert-pol ... -00111994/
ale zatím jsem se nedostal k tomu, abych ho sešrouboval.
ďakujem všetkým,
inak všimol som si že majú aj samostatné diely regálov, stojky sú z poctivého L-ka, police plechové ohýbané, skrutkované, dá sa vyskladať podľa želania, vyššia trieda, vyššia cena.
Takové nosníky na uložení měděné pásoviny si člověk prostě musí udělat sám, přesně podle potřeby. Pak nastoupí minimálně silnostěnný jekl (40 x 40 x 4 mm) tak 5 - 6 nosníků ukotvených do zdiva i betonové podlahy (něco přes 3500 Kg různých typů používané pásoviny). Stejně tak bubnový návin na silnější průřezy vodičů, kde to letí do závratných výšin.