Renovacia BM215
Moderátor: Moderátoři
Po nejakom case (7-10min) je rucicka na meraci nestabilna chveje sa, ziarovka poblikava v rovnakom rytme a raz sa mi uz stalo ze to cele zhaslo. (asi po pol hodine) Po vypnuti a dalsom zapnuti hlavnym vypinacom BM-ko zase normalne nabehlo. Trafa sa nehreju, silove kontakty som skotroloval, ale ziadny studeny spoj som nenasiel. Raz uz bola zlepena tepelna poistka ale bez pridania noveho cinu. Na vnutrozavitovy skrat to nevyzera. Moze byt vadny ten prepinac a nedoliehaju kontakty, alebo kde moze byt chyba?
Zasuvka, snura, radic 220/120v, poistkove puzdra vsetko skontrolovane. Prechvilou to zase kompletne zhaslo v polohe Ia. Po vypnuti a zapnuti prepinaca (z Ia do polohy vyp.) to zase ide. Dopruzil som niektore kontakty ale stale to iste.
Kratucke video chvejucej sa rucicky:
https://ulozto.sk/file/rFnPZLqfpAvh/bm2 ... ABJGZ5BD==
Prskalo to, jak čert do kostela a pomohlo napružení.
Nemůže mít ta šňůra nalomený kabel u vidlice?
U těchto starých přístrojů může jít i o zlomený drát u síťového vypínače, o poškozený pájený spoj (přiletování), nebo o předchozím majitelem špatně „opravenou“ tepelnou pojistku trafa.
to otkundes: Ano, aj na ten prepinac som tipoval, ale aj po prepnuti na inu polohu (0, 4, 8%) sa napatia menia (aj poloha rucicky sa meni), ale inak je to stale to iste, tj preblikuje ziarovka a kmita rucicka. Tepelnu poistku som si opravil sam (pocinovanymi plochami k sebe) a zatial pekne drzi.