Letošní počasí, nevídané, poblázněné II.
Moderátor: Moderátoři
V ČT 24 z počasí a stavu řek dělaj stejný drama jako z Sars 2 CoV. Divný, ráno byl u nás na Cidlině, což je strouha široká 3 metry byl stupeň skoro dvojka, průtok 28m3, což je o třetinu víc než Labe na přehradě Les Království, co odvodňuje půlku Krkonoš. No a nedělo se vůbec nic, povodeň žádná ani ČT ani TV Vražda ani Prima si ničeho nevšimla, nejspíš že nebyl žádnej utopenej nebo aspoň spadlej barák.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na severu to bylo horší, zvlášť když tam mezi 2 a 3 díky tvaru koryta a okolní zástavbě je rozdíl jen pár cm. http://www.pla.cz/portal/sap/cz/PC/Mere ... =120&oid=1 Průtok v té říčce měli 100m³/s, což je víc než bylo do nedávna ve Vltavě.
Tady taky radostí neskáčou, zvlášť když je to podruhý za týden:
http://www.pla.cz/portal/sap/cz/PC/Mere ... =273&oid=2
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zelený listí, co bylo na zahradě, je na prach.
Super.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ale i tak jsou každej den kolem 16 hodiny listy okurek svěšený dolů jako kus zmačkaný handry. Naštěstí přes noc zase nasajou.
To ranní a večerní stříkání je kolem 25 mm, aspoň to hlásí kyblík meteostanice, co je v dosahu Gardeny.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Normálně vadne i třešeň, a to už je to říct. To je fakt výkon...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
To je jak s člověkem, pokud dostatečně nepije (vodu!!), taky se odparem neuchladí a sekne to s ním.
Celeron píše:Nojo, to musíš vzít hadici, na konec připojit čtyřplošnej zavlažovač Gardena a nastavit ho na doraz šířka, dosah a nechat ho hodinu ráno a hodinu večer stříkat po celým pozemku.
Jo, ale z čeho to uživit. ne každej si může říct Zdroje jsou.
Městská voda 100,- za kubík a ještě malý tlak, studna dá v suchu taky jen 4 m3 za měsíc, srážky sporadické. Asi největší problém je jak uložit nárazově ty přívaly z šílených srážek. Okapové klapky přestřikujou sud případně to okapy nepobírají a přepadá to přes kraj do kanalizace, IBC nádrže taky nejde dát všude. Chtělo by to retenční jezírko tak 30 m3. A pak taky prosadit, že zalít 50 tůjí a 80 trvalek skalek a muškátů a současně 50 stromků a keřů, skleník a tykve a maliny, není v souhrnu reálné.
Jsem s názorem, že co není k jídlu, ať si vodu hledá samo, spíš osamocený.
Vydatnost je taková, že když jsem ji čistil, tak byl problém ji "strhnout" kalovkou s hasičskou B hadicí, čerpalo se kolem 20 minut. Když jsem "strhnutou" studnu čistil, tak se oblázkový dno přímo vařilo. Podle měření má vydatnost kolem 12 l za sekundu. O 100 metrů dál je velká studna na zalejvání fotbalovýho hřiště a i když celej den zalejvají, tak se hladina nehne.
Je to nejspíš tím, že pod cca 4 metry cihlářský hlíny a cca 1 metru jílu je zvodněný štěrkopísek a má takový přetlak, že voda ve studni stoupá cca 1,5 m nad předěl písek - jíl. Ale problém je, že ve vodě je strašně minerálů, když jsem s ní myl auto tak bylo po uschnutí celý šedivý a flekatý.
Celeron píše:...ve vodě je strašně minerálů, když jsem s ní myl auto tak bylo po uschnutí celý šedivý a flekatý.
Já schraňuji destilát ze sušičky a teď i z klimatizace a když umeju u auta okna (pokud je auto moc špinavé, jedu do myčky, abych si nesvinil trávník na dvorku, ale to obvykle není tak často), tak po umytí okna opláchnu tou nachytanou vodou, jinak bych ta okna musel utírat, taky bych tam měl šmouhy.