Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Nemáte někdo návod na výrobu pískové filtrace k bazénu? Kupovaná stojí dost a myslím si že by šla udělat levněji. Je to pro známého z práce. Má obyčejný nafukovací bazén průměr cca3,5m a standartní filtraci která je dodávaná k bazénu (čerpadlo a filcová vložka, nebo tak nějak to vypadá). Našel jsem jen tohle http://www.hujerovy.estranky.cz/clanky/ ... e-k-bazenu Soudek není problém a vodárenský písek by šel taky sehnat.
To řešení v uvedených strákách je dobré . Jenom by chtělo vyřešit tryskové dno . Jsou to takové specielní kloboučky se štěrbinami nebo síťovinou , dříve bývaly i z litiny zašroubované do přepážky nade dnem . To tryskové dno svádí i rozvádí protékající vodu do celého průřezu filtru . Ve výše zmíněné konstrukci je nahrazeno vrstvou kamene a filtrační vatou . Je to řešení levné i jednoduché , ale nebude mít dlouhého trvání . Při filtraci se přivádí voda nad písek pod dekl nádoby . Spodem odtéká vyfiltrovaná voda . Tyto filtry mají nejlepší funkci před úplným zanešením . Zanešení se kontroluje v průmyslu spádem tlaku na filtru . Zde to půjde odhadnout průtokem vody zpět do bazénu . Po zanešení filtru se pod tryskové dno přivádí tlaková voda z vodovodu a z horního vývodu odtéká voda s usazeným znečištěním do kanálu . Tomu se říká praní fitru . Tato "odpadní" voda doma půjde použít třeba k zalití trávníku . Jen je třeba uzavřít okruh do bazénu . U profizařízení je buďto speciální několikacestný ventil , nebo 4 klasické ventily . Na výstupní potrubí se dává pro jistotu i sítový filtr , aby při intenzivním praní nedocházelo k unášení filtračního písku z nádoby . Bez tohoto filtru je nutno nastavit takové proudění prací vody , aby v odtoku nebyla patrna zrna filtračního písku . Jen pro info dávám i skycu .
Jen malá poznámka - na to zalévání trávníku bych si dal pozor. I když se to bude proplachovat vodou z vodovodu, ve filtru bude voda s chlorem, který hezky vybělí trávník...
Znáte někdo podrobněji princip třeba takovéto bazenové filtrace? https://www.bazeny.it/bestway-piskova-f ... S4QAvD_BwE Mám podobnou už několik sezon, ale není mi úplně jasné proč je tam ta propojovací hadice mezi horní a spodní částí. Zajímalo by mě nějaké schéma jak to vlastně funguje. Pokud by tam byl jen vstup vody z bazenu a výstup přefiltrované vody zpět do bazenu tak je to jasnější, ale dělá mi v tom zmatek ta propojka.