Zes. LM 3886 od Krčmáře

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
padik

Zes. LM 3886 od Krčmáře

#1 Příspěvek od padik »

Ahoj.
Myslím, že mi to hrálo OK, ale nevím 100% a pak mi tam naskočilo cosi do zvuku. Jako 50 Hz to nezní. Oba kanály, na hlasitosti nezáleží. Nijak se to nepřehřívá, vlažné v klidu. Vstupy zkratovány. Posílám fotku z napájení . Ten neřád má velikost 0,1 Volt a je dlouhý 8 mS. U nap. +/- 35 V . Je to tím?
Přílohy
LM 3886.jpg
LM 3886.jpg
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

A nemůže ta perioda být spíš 10 ms?
Že by tam šlo 100 Hz za usměrňovačem (špatná filtrace)?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Ano, průběh typický pro nedostatečnou filtraci po usměrnění.
Ale 0,1 V na 35 V napájecího napětí by se u symetrického napájení nemělo ještě nijak projevit.
Zemnění výkonových konců i filtračních kondenzátorů zdroje máš stažené do jediného uzlu?
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

padik píše: mi to hrálo OK, ale nevím 100% a pak mi tam naskočilo cosi do zvuku.

jak to tvoje "pak" je dlouhé ?
je to "pak" spojené s nějakou úpravou, nebo to udělalo "samo" ?
kolik tam máš filtraci ?
padik

#5 Příspěvek od padik »

Děkuji všem za snahu poradit. Opravdu jsem naměřil přímo na repro 50 Hz multimetrem. To mne pak směrovalo k závadě. (Zdálo se mi to uchem výš, no jo). Ty moduly jsem vestavěl do vyřazeného zes. s tím, že jsem ponechal zdroj a "odbastlený" pot. hlasitosti. No a přes jeden kablík z původních korekcí mi to tam šlo. Kde se tam ten kablík vzal "zpět" už z podvědomí nedostanu. No tak jsem se poučil.
padik

#6 Příspěvek od padik »

Ahoj opět. Docela to hraje, otázka jest, se kterými reprosoustavmi nejlépe. Ale vezměme to z druhé strany. Přehraje
("v detailech") tenhle zes. NAD: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... -316bee-v2
nebo https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... que-ex-214 LM ko? Už jen z toho titulu, že je dělali profíci?
Dík za názor.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“