Windows 11
Moderátor: Moderátoři
Tvá krátkozrakost je opravdu obdivuhodná, protože pokud budeš vše posuzovat tak jako korporáty podle toho, co se po nich objeví v bazarech, tak potěš koště.
Přestaň hájit každou kravinu, která z MS vypadla, a pověz. K čemu bude domácímu uživateli TPM, když ani není součástí běžně prodávaných desek? K čemu je mu UEFI jako jediný povolený způsob bootu + secure boot. Aby nemohl nabootovat jiný OS?
To, co se objevuje v bazarech, je přesně to, čeho se korporáty zbavují. Nechceš mi snad tvrdit, že to ten bazar shraňuje roky, aby pak měl na skladě 1000 stejných PC
- josef_novak
Naka zmena GUI je mi u prdele, jako prvni na to nainstaluju OpenShell a mam normalni start zpet, naky dlazdice a panely sou mi nekde...
Jinak sem se z celeho vlakna nedozvedel, jaketo bude mit dalsi super ficury, treba nove verze D3D, WSL, HyperV a treba novy filesystem (konecne)? Nebo jen kosmeticke zmeny?
Co se tyce TPM, podle me to bude vynucovano jen u nakych tabletu/NTB prodavanych s nainstalovanyma W11 aby tam mohlo byl windows logo. "Krabicovka" to asi vynucovat nebude.
>Ekkar
cos na ten mobil daval? Ja stale provozuju starej SGS3 s LineageOS, komplet Goog-less (zadny google ucet, play, nic) a vse funguje ke spokojenosti, SMS samozrejme taky. Asis narazil na specificky problem nake ROMky, kera jeste nebyla odladena.
- josef_novak
Když jsem mu ukázal, že místo přehazování 4 disků, může ty systémy virtualizovat a bude to efektivnější, tak stejně dál přehazuje disky
- josef_novak
Dobrá ukázka dnešního přístupu od MS, což neocení ten, kdo má strach z připojení k MS účtu (na Androidu zcela běžné), nebo poslání něčeho do OneDrivu.
Např. na WSL si už hodně vývojářů zvyklo (vidím to kolem sebe) a hojně ho využívají, aby se jednoduše přepnuli do Linuxového jádra přímo z Windows. Následně by se pomocí WSL měly spouštět i aplikace z Androidu. Ano, stále to jde virtualizovat pomocí VBoxu nebo izolovat do kontejnerů přes Docker, ale už se to rychle opouští.
Logicky všechno každý nevyužije, ale efektivita bude vysoká a to možná přiláká více zájemců.