kompatibilita
Moderátor: Moderátoři
- Superpavel
kompatibilita
Přechod na Windows 11 bude zdarma, ale Microsoft si zatím vynucuje TPM2.0 podporu aj., tak se uvidí, jestli časem z toho nesleví.
Co ale někteří testovali Windows 11, tak tvrdí, že jsou svižnější oproti Windows 10. Kdyby ti nakonec Windows 11 na NB nainstalovat šly, tak bys měl na dlouho klid.
- Superpavel
Na zalohovani pouzivej nejaky soft, on ti vytvori tzv. prirustkove zalohy. Tzn ze vsechno zalohujes jen jednou (obcas) a dalsi zalohy obsahuji jen zmeny oproti posledni zaloze. Zabere to daleko min mista a muzes zalohovat treba kazdy tyden.
- Superpavel
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Superpavel píše:Když chci mít něco důležitého jako jsou různé dokumenty v počítači kde to tam mám mít ...
Tisíc lidí, tisíc chutí. Sám to praktikuji tak, že v počítači (každém co mám) mám oddíl se systémem a programy a pak ještě oddíl (nebo oddíly, dle disků) výhradně na data. Ty složky "Dokumenty" a podobně, co systém vytvoří nepoužívám a nic do nich nedávám.
Důležitá data (např. RAW soubory fotografií, archiv manuálů, instalačky programů a podobně) mám též zálohována na dvou externích discích, které jsou v provozu (a připojena k napájení) jen a pouze v případě zálohování a když něco hledám.
Takže soubory vytvořené třeba před dvaceti lety na počítači s Win 98 nebo 2000 přečtu i nyní pod Win 10.
Fun fact: moja sesternica sa stazovala, ze ma malo miesta na disku a vzdy musi nieco napalit na DVD, aby si uvolnila miesto. Potom som jej ukazal, ze tam ma aj oddiel D:, ktory bol prazdny
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)
- Superpavel
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Ale ještě je možnost, že ti třeba chcípne disk (po "hardwarové" stránce), nebo ti havaruje systém (viry...) a jsi kde? V prdeli.
Sežeň si externí disk a zálohuj to tam - tím spíše, jestli to jsou nějaké pro tebe důležité soubory.
Pro odlehčení - lidé se dělí na dvě skupiny. Na ty co zálohují a na ty, kteří dosud o data nepřišli. Do které skupiny patříš?
- Superpavel