Reprosoustavy Grundig TV 501

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#16 Příspěvek od konosuke »

Jasná provokace přesto odpovím: zkus si představit že tyhle bazmeky
instaluje do svých výrobků elektronický gigant Technics (konkrétněji ?
SB-X300, 500, 700...) k čemu potom ? Kolik sestav jsi navrhl a postavil Ty?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

konosuke píše:instaluje

Pred 40 rokmi.
VASEK_W

#18 Příspěvek od VASEK_W »

reakce na "konosuke"
jde o tato tvrzení:
1) dej tam ty Monacory 8Ω a po ptákách, bedna bude méně šumět a syčet

Co má toto tvrzení společného s pokud možno rovnou, a na dělícím kmitočtu správně navázanou charakteristikou výškáče ???

2) Když vejškač moc syčí uprav výhybku a přiškrti ho drátovým potencákem vyvedeným na čelní panel na hodnotu se neptej neboť nevím ale půjde o jednotky Ω dělali to japani i Unitra Tonsil ve svých sestavách.

Mě nemusíš poučovat. Tohle zařízení znám a několikrát jsem ho před mnoha a mnoha lety použil na možnost zregulování hlasitosti jednotlivých reprobeden návštěvníky v boxech jedné malé klidné vinárničky. Tenkrát jsem je kupoval ještě v Praze u firmy JJsat-besie. Troufám si však tvrdit, že v dnešní době to nemá v reprobedně co dělat. Výhybka má být udělaná tak, aby tento pofiderní prvek s nejistými přechodovými odpory se nemusel použít. Nebo snad pán konosuke má na rozdíl ode mne velmi dobré zkušenosti například s drátovými 2W potenciometry TESLA WN69170 ?

3) Jasná provokace přesto odpovím: zkus si představit že tyhle bazmeky
instaluje do svých výrobků elektronický gigant Technics (konkrétněji ?
SB-X300, 500, 700...) k čemu potom ? Kolik sestav jsi navrhl a postavil Ty?

Letitým haraburdím od Technicse se nemá cenu zabývat. Ten nikdy reprobedny neuměl. Jejich papundeklové bedny a ve výhybce pro třípásmovou bednu pouze dva kondenzátory (jeden malý elyt desítek mikro před střeďákem, a elyt několik mikro před výškáčem) byl výsměch na tehdejší dobu. Ale zase to krásně "syčelo", basy však neumělo, zato to bylo krásně na povrchu "načančané". Přesně podle rčení : nahoře huj, dole fuj !
To aby bylo jasno.

Jó, a nějaké reprobedny co se asijským inženýrům nepovedly už jsem předělával, aby se nechaly poslouchat. Naposled SS-176EB. Výměna pořádného výškáče místo toho šitu co tam byl od výrobce, předělání výhybky, pro výšku třetího řádu + nějaké drobnosti. Nechceš si to přijet poslechnout? Kamarád Ti je rád pustí. Má z jejich zvuku nyní velkou radost a tetelí se blahem ;-)

Přeji hifistům hezký večer, a kecalům aby je méně "svrběli" ruce nad klávesnicí,
Vašek
konosuke

#19 Příspěvek od konosuke »

Ámen pravím vám
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“