Předzesilovač Fairchild
Moderátor: Moderátoři
Případným bootstrapem se sníží i impedance výstupní. Možná až natolik, že bude nutný linearizační odpor řádu stovek Ω, jako v tom korektoru na třetím obrázku.
Když nejsi schopen porozumět ani mému psanému textu, ani obrázkům, tak proč tu blbě pičuješ?
Nebo jinak - proč sem nevložíš obrázek, jak bys to udělal ty?
To trollové a rozmrdávači diskusí neumějí?
Podle mne to nejen má smysl, ale je to téměř nutné, zvlášť při menších odporech potenciometrů, aby rovnou charakteristiku měly nastavenou uprostřed dráhy.
Tak kruciš s čím to máte pořád problém?
"Ta tvá úprava sledovače degraduje o řád vstupní impedancí sledovače. Vysoká vstupní a velmi nízká výstupní impedance - základní vlastnost sledovače jdou srát...🙂"
Přiznávám, že jsem třípásmovým korektorům nikdy nepřišel na chuť, vlastně nechápu význam změny úrovně středů, když to jde udělat řízením výšek a hloubek. A v rezonujících prostorách jsou tři pásma stejně málo. Proto i v textu korektory s 3 až 6 pásmy (a někdy i více) přeskakuji. Tak jsem ten třetí ani neprohlížel. Moje blbost.
Tam jo, v třetím obrázku, už vzhledem k poťáku M1/Y na vstupu, je vstupní odpor pod 47 k sám o sobě dost nízký. Bootstrap by to spravil.
Zpětnovazební strana korekčního obvodu je napájená z nízké výstupní impedance (v řádu desítek Ω), pro symetrii by si ten korekční obvod zasloužil mít ze stejně nízké impedance napájenou i vstupní stranu. Emitorový sledovač s menší výstupní impedancí a přemostění odporu 120 Ω za ním by to spravily.
Ten vstupní sledovač opravdu není nic moc. Nebo je blbě obkreslený.
Tak to na první rychlý pohled vidím já.