Pokličky na LiIon baterie 18650

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Pokličky na LiIon baterie 18650

#1 Příspěvek od Celeron »

Vážení, neviděli jste někdo v Česku prodávat "pokličky" na dvou, tří a čtyřčlánek 18650 na domácí výrobu pájením? Dvou vedle sebe, troj do pyramidy a čtyř do čtverce?
Na přiloženým odkaze je vidět pro představu ty bílý pokličky pro trojčlánek do pyramidy pro jinou velikost článků.
Díky!
https://www.jino.cz/li-fe-2500/3cl-a123_768
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
hafca

#2 Příspěvek od hafca »

Co si to nechat od někoho vytisknout? Na Thingiverse je toho mraky.
https://www.thingiverse.com/thing:2006348
nebo
https://www.thingiverse.com/thing:137582
A dalších asi 250 stránek.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Díky, to už mám za sebou, nepoužitelné. Originál je vakuově lisovanej z Vivaku tlustýho 0,8 mm. Když to vytiskneš tryskou 0,4 mm z PET-G, tak ty dvě nudle vedle sebe jsou tak málo pevný, že je rozláme už jen smršťovačka se kterou je to zasmrštěný.
Vakuovej lis mám, Vivak taky, jen jsem línej udělat na frézce ty formičky. Ono to většinou na první dobrou nefunguje a musí se laborovat s přídavkama, rádiusama a pod.
Jirka

hafca

#4 Příspěvek od hafca »

Nevím, zatím jsem to netiskl. Ale budu potebovat něco na dva články a uvidím co to udělá. Zatím mi téměř všechno z PLA drželo víc než jsem čekal.
PET-G jsem dostal jednu cívku a z ní nebylo k pořádnému použití prakticky nic. Jak píšeš, páralo se to a nedrželo. Zkoušel jsem všelijaké nastavení teplot jak trysky, tak podložky a nic. To už mi nesmí do baráku.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

hafca píše: Ale budu potebovat něco na dva články a uvidím co to udělá. Zatím mi téměř všechno z PLA drželo víc než jsem čekal.

Ty Thingiverzáky jsou taky moc masivní, já už mám pro ty baterky pouzdro do kterýho se zasouvaj. Jestli PLA nevím, vem si že pak na to foukáš elektrickou opalovačkou při smrštění toho rukávu. 60 stupňů je na smrštění normální teplota a PLA už při jí měkne. Asi si budu muset vytisknout z ABS pozitivní kopejtka pro vakuovej lis a vytáhnout to z Vivaku. Ale bylo by to ladění a lepší koupit, určitě to někdo už vyrábí, dělalo se to i na NiCd.
Jirka

Otkundes

#6 Příspěvek od Otkundes »

A v Battex.cz by neporadili?
Existuji i firmy, které se zabývají repasemi, nebo i výrobou akupacků. Možná by v nich o něčem vhodném věděli, nebo nabídli řešení?
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Díky, dobrej nápad. Zkusím zavolat mistrovi Odstrčilovi do Fulguru, mám tam účet. Ale bloky, co jsem si dával dělat, jsou od nich vždy z takových skládacích prismátek, takže pokličky nejspíš nepoužívají.
Jirka

kokun

#8 Příspěvek od kokun »

Celeron píše:Ale bloky, co jsem si dával dělat, jsou od nich vždy z takových skládacích prismátek, takže pokličky nejspíš nepoužívají.

Jj - když jsem se pokoušel hledat ty "pokličky", tak mně to nabízelo jen ty prismátka.
Tady jsou modulově stavebnicové a nejlevnější z těch co jsem viděl:

ObrázekObrázek

Jinde byly jen pevné (pro daný počet aku), nedaly se skládat. Třeba se ti to taky může hodit - :nevim:
Umožňuje složit kompaktní baterii z článků 18650 s možností vytvoření jakéhokoliv řazení díky zámkům na boku držáku. vnitřní průmer 18mm
Honza - kokúň

#9 Příspěvek od rnbw »

Aky to ma zmysel? Aby sa zachovali medzery medzi clankami kvoli chladeniu?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“