Elektromobily
Moderátor: Moderátoři
- palmalsport
https://www.fs.cvut.cz/verejnost/pr-med ... omobilito/
To asi, ještě chvíli potrvá. Není žádoucí, aby si lidé uvědomili, že proudění vzduchu nad plochým terénem (nebo nad vodní hladinou), často mívá charakter laminárních vrstev, které se po sobě „valí, tečou, kloužou“. A ty vrstvy mají každá nejen svou teplotu, ale i odlišnou relativní vlhkost.
To však, vysoké větrníky v krajině rozbíjí a ten vzduch, turbulencemi za svými vrtulemi promíchávají. Větrné parky se tím potom můžou podílet i na změnách odparu půdní vlhkosti, na životních podmínkách pro rostlinstvo, a následně tím i ovlivňovat počasí ve svém okolí...
Vidim to na klasickou dezinformaci. Centrala tam byt pro pripad havarie muze, coz je ta pravdiva cast, ale ze se pomoci ni toci vrtuli pri kazdem bezvetri je nesmysl.
Nebyl jsem u toho a moje němčina není zas, že bych se doptával na detaily. Navíc oni tam měli nářečí, že jsem po příjezdu přemýšlel jakou řečí na mne mluví. Takže je možné, že jsem to pochopil blbě a v tom případě se omlouvám.
Docela mě zajímalo jak to že se točí, když aneometr, co mají na svý meteostanici se ani nehne, naprostý bezvětří. Bylo mě řečíno že " Pálíme jalovinu".
Tak by mě zajímalo, jestly ty generátory větrníků opravdu uměj jet v režimu větrák- synchronní kompenzátor, nebo si za mě dělal prču. Jsem slaboproudař a tyhle tlustodrátový a točivý věci mě nikdy nešly.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
K tomuto kolega, ktorý má príbuzného vo Švédsku, zareagoval, že tam už dobíjanie na rýchlonabíjačkách je limitované odobratým množstvom energie na karte. Skrátka: prídel na mesiac. Avšak: Reči kolegu už dávno delíme, prípadne násobíme koeficientom pravdivosti.....