Teplomer s AT89C2051 - schema
Moderátor: Moderátoři
Teplomer s AT89C2051 - schema
Pavliku, dotazy, prosim, pis vzdy jen do jedne rubriky, jinak se zobrazi dva i vickrat a zabira misto. Ten druhy jsem smazal.
Hill
to nic
Je to tak?
Existuje nejaky pramen, ve kterem je ten procesor puvodne pouzity a ty potrebujes to zapojeni upravit pro jine periferie?
Myslim, ze jak uvedes i toto, budes mit sanci daleko vetsi.
Potrebujem skonstruovat jednoduchy teplomer s AT89C2051.
Ako cidlo pouzijem nejaky termistor, alebo lepsie kremikovy tranzistor,
displej pouzijem nejaky zeleny so spolocnou katodou. Staci, ked to bude ukazovat dve miesta.
Nemam ziadny pramen, z ktoreho to chcem cerpat, potrebujem nejake kompletne zapojenie, lebo atmely este programovat neviem. Nasiel som nejake zapojenia s cidlami SMT, tie su vsak dost drahe na mna a tak mi treba nieco jednoduchsie. Ale robil som digitalne hodiny s podobnym zapojenim, schema je na Http://www.elektronika.kvalitne.cz/ATME ... diny1.html .
Viem ze nieco musi existovat, ja som hladal na nete ale skoro nic... Bud to bolo s SMT alebo s ICL7107.
teploměr
Nejjednodušší teploměr je s diodami. Jedna dioda má 2 mV na stupeň Celsia.
Pokud měříš v běžném rozsahu -30 až +70 °C tak tam jedna dioda udělá 200 mV.
To je normální rozsah všech nejlevnějších panelových voltmetrů (cca 100 až 200 Kč), nanejvýš se přidá jeden operák pro posun ss úrovní. Nevím co by tam měl mikroprocesor za práci.
Také je možno zhotovit teploměr ze sloupce 10 diod. Ty utáhnou rovnou ručkové měřidlo, bez další elektroniky.
pre Honza: Ja som to nemyslel zle, len ja si radsej daco taketo vyrobim - moja kvalita
Teraz mi bodne kazda pomoc.