Co je to za hřídel? Nebo je to píst?
Moderátor: Moderátoři
Co je to za hřídel? Nebo je to píst?
Ale některé detaily jsou mimo.
Jinak jen tak do diskuze -když jsem se já učil soustružit, ta to bylo na čemkoliv, co jsme si v rámci praxe vylovili z kontejneru na dvoř Olomoucké
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
konosuke píše:Dá se nějak zjistit třídu materiálu (ČSN) ? jakost oceli by napověděla
případné použití dílu, element havarovaného UFO ? všechno je možné
A co bys na tom chtěl tak určovat? Vezmeš pilník a zkusíš do toho hrábnout. Buď to bude již upravená 14220 nebo obyčejná 11600. Taky se to dá porovnat s kvalitou rzi na povrchu.
rezis píše:Kam vedou ty kolmé díry? Je to do kužele na konci nebo se mi to zdá?
Ano, ten druhy konec je konicky. Diry jsou pruchozi a jsou vzajemne pootocene o 90 stupnu, jejich prumer je zhruba 10 mm.
Nemuze to byt hridel ze soustruhu ci jineho obrabeciho stroje? Zkousel jsem googlit zavit M39x4 a mezi vysledky jsem videl priruby pro brusky a soustruhy. Ten zavit ma ve skutecnosti prumer 37,3 mm, coz by spatne udelany M39x4 mohl byt. Je ale divne, ze na hrideli nejsou zadne drazky pro pera kladek nebo ozubenych kol. Ze by to fakt bylo jeste z doby remenicove transmise, jak si dela srandu samec?
U zavitu M38x4 jsem nasel jen nejake prislusenstvi pro (lodni?) kontejnery, coz evidentne nebude ono.