Pomoc s rozložením zásuviek v kuchyni.
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
p32 píše: Já to tak mám udělané, protože dole je to na ten větší spotřebič a nahoře na ty dobíječe mobilů, ruční šlehače a jiné maloodběrové spotřebiče a nemusím řešit, proč ta dvojzásuvka smrdí a hoří.
------------------------------------------
suhlasim,su aj pevnejsie vnutrajsky oproti novym.Planujem tri dvojzasuvky nad sebov asi na 10A a min tri dvoj zas.na 16A ak sa zmestia.Dik za vecne pripomienky.
Odkaz na té poradně nefunguje, je to tohle
https://ceskykutil.cz/clanek-13017-flex ... otrebujete
Když jsem si zařizoval kuchyň, tak internet ještě nebyl a o tomhle systému jsem nevěděl, možná tehdy ani neexistoval.
Tak jsem si rozvrhnul, kde a kolik zásuvek a na co budu potřebovat, stejně jich časem bylo málo.
No a odkaz nemáš? Většinou je na takových informacích pravdy jen polovic.ZVUK2000 píše:Zní to blbě, ale dvouzásuvky typu "sněhulák" viz fotky, kde se otvory zásuvek navzájem překrývají u nových instalací česká norma zakazujep32 píše:Pokud nepotřebuješ moderní zásuvky, tak nejlépe klasiku - dvojzásuvku se stejnými zásuvkami pod sebou.
A kutilmile - nelituju tě
- tiktak1953
Neviete sem dat aj neake obrazky rozlozenia,zapojenia eletriky v kuchyniach,na inspiraciu.
p32 píše:No a odkaz nemáš? Většinou je na takových informacích pravdy jen polovic.ZVUK2000 píše:Zní to blbě, ale dvouzásuvky typu "sněhulák" viz fotky, kde se otvory zásuvek navzájem překrývají u nových instalací česká norma zakazujep32 píše:Pokud nepotřebuješ moderní zásuvky, tak nejlépe klasiku - dvojzásuvku se stejnými zásuvkami pod sebou.
ČSN 35 4516, článek 6.
"Dvojitá zásuvka vzniká spojením dvou jednoduchých pevných zásuvek do společného přístroje a krytu. Obvody dutin jednotlivých zásuvek nesmějí být vzájemně propojeny a MUSÍ BÝT ODDĚLENÉ TLOUŠŤKOU STĚNY MINIMÁLNĚ 1,5 mm.
Poznámka: Zdůvodu možnosti připojení některých typů vidlic se povoluje šikmé vyhotovení , kdy poloha dutinek a ochranného kolíku je vhodně pootočena od osy zásuvky.
- tiktak1953