ATX zdroj srci trafo

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
peto2

ATX zdroj srci trafo

#1 Příspěvek od peto2 »

Dostal som sa k ATX zdroju. Po zapnuti srci trafo. Vymenil som nafuknute kondiky 1000uF/10V. Bude problem v trafe alebo to kmita nejako blbo?
jandu

#2 Příspěvek od jandu »

Veru kmitá a blbo.Musíš skontrolovať obvod budenia výkonových tranzistorov. Príčinou môže vyť od chyby niektorého ellytu, cez chybné napätie pomocného zdroja po PWM regulačný IO /494, 2003/. Začni meraním napätia na výstupe pomocného zdroja.
peto2

#3 Příspěvek od peto2 »

Takze nakoniec bol blby len kondik ktory som vymenil uz nazaciatku akurat ze potom to robilo dalej ale problem bol uz "len v tieneni" ked je bez kritu rozkmitava sa.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stepa »

peto2 píše:...akurat ze potom to robilo dalej ale problem bol uz "len v tieneni" ked je bez kritu rozkmitava sa.

Tak tohle je zajimavy...neveril bych tomu, kdyby mi to nekdo tvrdil. Zdroje co jsem mel rozdelane normalne bez krytu slapaly.
peto2

#5 Příspěvek od peto2 »

stepa píše:
peto2 píše:...akurat ze potom to robilo dalej ale problem bol uz "len v tieneni" ked je bez kritu rozkmitava sa.

Tak tohle je zajimavy...neveril bych tomu, kdyby mi to nekdo tvrdil. Zdroje co jsem mel rozdelane normalne bez krytu slapaly.

No ved ja som tiez nechcel verit. Laboroval som 2 vecery nad tym a stacilo to uz len poskladat.
Killroy
Moderátor

#6 Příspěvek od Killroy »

peto2 píše:Takze nakoniec bol blby len kondik ktory som vymenil uz nazaciatku akurat ze potom to robilo dalej ale problem bol uz "len v tieneni" ked je bez kritu rozkmitava sa.

Opravdu to zakrytování pomohlo? To se mi ani moc nechce věřit... :oops: Má zkušenost v tomto případě je taková že dokud se tomu nevymění všechny elyty, neprojde buzení a tak, tak to zlobí stále :!:
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“