spojka na trubku PP 15mm

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wlezley

spojka na trubku PP 15mm

#1 Příspěvek od wlezley »

Zdravím a prosím o radu. Jak se spojují "pivní" trubky Ø15mm (vnější)? Potřebuji se na to něčím napojit a přejít na cokoliv vodovodního. Pomohl by název nebo shop, kde takové fitinky prodávají. Nemáte někdo zkušenost?
Přílohy
plast_chladič_pivo.jpg
plast_chladič_pivo.jpg
petrfilipi

#2 Příspěvek od petrfilipi »

Musí to být z 15mm trubek? Nebylo by to možné navinout ze standardních pivních hadic s průměrem okolo 9mm? Na ty jsou spojky, redukce, ...
Jinak spojka na 15mm trubku je třeba zde.
Nebo použít hadicovou trnovou redukci např. 13mm - 1/2" a pojistit to šroubovou objímkou.
PF
wlezley

#3 Příspěvek od wlezley »

Teď nechápu, pokračovat může cokoliv. Já mám tohle na řízené kvašení a potřebuji na to připojit např. ½ coulovou hadici. Tyhle vzduchový používám ale nikde jsem nenašel, aby na druhém konci byl např závit nebo stromeček.
petrfilipi

#4 Příspěvek od petrfilipi »

A něco jako toto by nevyhovovalo?

PF
wlezley

#5 Příspěvek od wlezley »

No a jak to připojím na ten PP? Jako stromek dovnitř? To v žádném případě nepůjde. Ten plast se teplem nehne a potom, zajistit spona páskou je taky marný boj.
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

Problémem bude ten průměr hadičky 15mm. Existuje řada spojek, ale pro průměry (nejčastěji) 12, či 16mm - třeba takové:

Obrázek

Co použít tu 16mm a hadici omotat třeba teflonovou páskou (pro zvětšení jejího Ø o ten 1mm) :wink:
Spojka PA15 s vnějším závitem
Honza - kokúň

#7 Příspěvek od termit256 »

Ten plast se teplem hne uplne v pohode, jen ho musis dostatecne nahrat. Ja ztencoval vnitrni prumer tak, ze jsem dovnitr strcil hrebik, nahoru smrstovaci buzirku a ofoukl horkovzduchem. Po schladnuti a vytahnuti hrebiku mela hadice prumer presne jak jsem potreboval. Na te koncovce to urcite drzet bude, ale podle mne moc tesnit ne.
Ta hadice ma proste atypicky prumer. Pivni jsou kolem centimetru, vzduchove 14 nebo 16mm. Rekl bych, ze bude levnejsi koupit standartni potravinarskou hadici, nez na tohle shanet atypicke spojky.
wlezley

#8 Příspěvek od wlezley »

To mě právě zaráží, je to originál výměník z nějakého mrazáku. Ale napadlo mě, že by možná šlo ten milimetr ubrat a použít 14-ku. Ale stejně jsem ani na tu, neobjevil redukci na cokoliv vodovodního. Přesně co má kokun, ale buď už jsem slepý nebo nevidím nic na 14 PP.
termit256

#9 Příspěvek od termit256 »

Tohle bude nejakej bastl, ty vymeniky se delaji kovove. 14mm je normalni vzducharina https://www.festo.com/cat/en-gb_gb/data ... /QS_CZ.PDF
wlezley

#10 Příspěvek od wlezley »

Objednal jsem a vyzkouším, stojí to pár kaček. Děkuji všem za pomoc a rady.
pepik9

#11 Příspěvek od pepik9 »

1 , 2
petrfilipi

#12 Příspěvek od petrfilipi »

Jo, to radiátorové šroubení je dobrý nápad - pokud se nebude ta plastová trubička deformovat. Jen bys asi měl použít originální redukce, které se na radiátory prodávají, protože mají ten správný úkos, který donutí těsnění těsnit.

PF
Odpovědět

Zpět na „Poradna“