Kopie klíče bez bezpečnostní karty
Moderátor: Moderátoři
Kopie klíče bez bezpečnostní karty

-
petrfilipi
-
petrfilipi
- tomasjedno
-
petrfilipi
Veselá historka z natáčení:
Když jsem ještě pracoval, měli jsme to zařízené, že první kdo ráno přišel si na vrátnici vyzvedl klíč od kanclu a kdo odcházel poslední tam ten klíč dal - obvykle to byl kolega co měl posunutou pracovní dobu. Jednou tam ten klíč zapomněl odevzdat a ráno jsme postávali před zamčenými dveřmi. Mne napadlo, jestli by se nedal udělat duplikát klíče a ten schovat ve skříni před kanclem. Jeden kolega se praštil do čela: "Vždyť my tam ten klíč máme."
Ale pokud by se toho domákl někdo nepovolaný a my bychom ráno našli kancelář vykradenou a na dveřích by nebyly stopy po násilném vniknutí, si bychom si drbali hlavu.
Možná by to stálo za pokus, prostě jít ten klíč udělat, a buď ho udělaji nebo ne. K bytu jsme kupovali FAB, který taky měl být chráněný (psalo se to na obalu) ale nikdy nikdo tu kartu nechtěl. Poprvé, když jsem ho chtěl udělat (spolu s dalšími klíči) jsem na otázku, jestli je to všechno, jen tak prohodil, že bych potřeboval i tento, ale že jsem si nevzal tu kartu; prodavač byl překvapený, že je to přece normální profil, tak proč by mi ho neudělal (možná uplynula ochranná dobe a nebo si prostě na obalu vložky vymýšleli).
S klíčem od domu jsem nepochodil, ale jinak o nic nešlo, nevolali na mě policii nebo tak, jenom prostě pán konstatoval, že to bez karty nedělá.
Inak ten kód z karty sa (neviem ako u iných výrobcov, píšem o FAB) dá trochu pracnejším spôsobom odčítať aj priamo z kľúča. Kód je tvorený typom profilu a zvyšných 5 čísiel definuje uzáver.
- tomasjedno