Omyl. Vložka má u takového zámku dva palce. Např. zde Guard System 2.samec píše:Zámok, ktorý by vysúval celú závoru na jednu otočku by vyžadoval dvojnásobnú silu na kľúč.
zamykání na dva západy
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
- tomasjedno
tomasjedno píše:Má to smysl i když se dveře nepáčí, ale vložka se vyhmatá planžetou. Čím víckrát musí s tím bubínkem projít přes klidovou polohu, tím větší je šance, že se mu to tam zasekne a bude muset vyhmatávat znova. Každé zdržení je dobré.
Podle mě je to nesmysl, pokud někdo bude otevírat vl. zámku planžetou (vyhmatání)
tak si určitě přikoupí flipr (stojí polovinu ceny sady planžet) a flipr ti po srovnání štiftů na
dělící rovinu (klidovou polohu) otočí doleva, nebo doprava kolik potřebuješ západů
:
Celeron píše:Jak se takle dvoupalcovka zasune do dveřního zámku? To v něm musí být výřez pro druhej palec? Takovej zámek jsem zatím neviděl.
Bohužel Guard zámek se už nevyrábí a dvoupalcová vložka nejde normálního zadlabáku.
Já tak jednou do roka ještě osazuji dvoupalcový nos do EVVA vložky, protože EVVA
koupila Guard Tišnov a značka GUARD je dnes zcela Rakouská EVVA .
- tomasjedno
To je sice pravda, ale taky to může být blb, který si ho vzít zapomene, nebo se mu může porouchat. Každé snížení pravděpodobnosti je dobré.milosak píše:Podle mě je to nesmysl, pokud někdo bude otevírat vl. zámku planžetou (vyhmatání)
tak si určitě přikoupí flipr
U našich domovních dveří jednou nějaký borec vyplanžetoval vchodovou vložku a ta se mu zasekla v poloze 180º (plátek vlítnul do drážky pro klíč) a buď z toho byl jelen, nebo ho někdo vyrušil - každopádně dovnitř se nedostal
- tomasjedno
Já jsem letos jeden dával do šestistavítkové Guard G560milosak píše:Já tak jednou do roka ještě osazuji dvoupalcový nos do EVVA vložky, protože EVVA koupila Guard Tišnov a značka GUARD je dnes zcela Rakouská EVVA .
Ale Biffar pokud vím jede - akorát z jeho cen by se asi místním protočily bulvy.milosak píše:Bohužel Guard zámek se už nevyrábí
Na tomhle mě kdysi vylapil nevlastní tatík, když jsem vlez někam, kam on si představoval, že mi zakáže přístup. On zásadně zamykal jen na jeden západ, já ze zvyku na dva (jak mě děda učil a ukazoval, na dva západy zamčený dveře jsou odolnější proti většině metod násilnýho otevření - samozřejmě s výjimkou přímýho překonání zámku). No a jednou jsem takhle přišel z odpolky a hned za vstupníma dveřma jsem ji koupil, jen jsem vzal druhou o panel naproti - fotřík si mě vyčíhal, až půjdu domů a zahájil "výchovný působení" v drtivým momentě překvapení (byl policajt, co se taky od něj dalo čekat ...?). Takže nejdřív facka s odrazem o stěnu, bezprostředně následovaná řevem na celej barák "Kolikrát si myslíš, že ti budu vopakovat, že do "XXX" (není důležitý, který dveře to byly) bez mojí přítomnosti nepolezeš ?!?!?" - prostě "akce" jak zatýkání Kajínka ... Nezískal tím vůbec nic - jen to, že jsem si začal na podobný detaily dávat majzla a nedokázal mě překvapit ani jinýma nástrahama, který mu měly prozradit moje "narušení jím zapovězenejch prostor" (lísteček papíru přivřenej mezi dveře tak, aby při neopatrným otevření vypadnul na podlahu, peříčko nebo vlnka prachu z vysavače položený nahoře na dveře, takže po otevření odletěly nebo pohozený v místech, kudy musel návštěvník prostor při vstupu projít a odhodit je...). Velice rychle jsem se naučil je odhalovat a po vniknutí při odchodu zase uvádět do původního stavu. Pár facek jsem sice ještě občas dostal, ale to bylo vždycky, když jsem něco přehlídnul nebo v časový tísni nestačil nalíčit ideálně tak, aby stav nástrahy působil věrohodně. Občas jsem si připadal jak James Bond, až na to, že jsem nevykrádal domácí sejf Saddáma Husajna nebo vysokýho mafiána, ale chodil jsem si "půjčovat" věci, který mi byly za trest zabavený a bez kterejch jsem neměl šanci třeba udělat spolužákovi slíbenou opravu a podobně. Nevím, kam až by byl fotřík schopnej dojít, protože jsem před 18 narozkama dostal příležitost "z rodnýho domu" vypadnout nejdřív na vzdálenou školu a pak na vojnu - a po ní už si nedovolil mi někam zakazovat přístup ...kovar píše:To zamykání na dva západy je docela zjímavá věc. Ve škole poznám kdo kde byl!
A kutilmile - nelituju tě
Za svůj život jsem viděl hodně vypáčených dveří, podle mě se závora ohne při páčení
snáze když je vysunutá na dva západy než na jeden, protože už tolik nedrží v čele
zámku, jako na jeden západ.
Na železných dveřích jsem viděl na 2x vysunutou závoru ohnutou po páčení úplně
do pravého úhlu, jak kdyby jí zloděj ohnul v ohýbačce, a pevná lišta ohýbačky bylo
v momentu páčení čelo zámku.
Edit: ano pokud se bavíme o modelech 24 026 a 0206, kterých je v CZ 8 z 10 ti
- tomasjedno