Zjištění + a - na konektoru
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
MiloPS3 píše:podle sluchu to poznas ...
ale no jistě, zapojil bych repráky halabala co kabel dovolí
no a když budou hrát blbě, zkresleně a bez směrový
lokalizace nástrojů až bolí palice tak se jeden přívod obrátí naopak, tahleta poučka
stereo je stará snad 50 let co Janda vymyslel Transiwatt
Zrovna v bývalém "3D systému", byly středovýškové reproduktory záměrně přefázované vzájemně i oproti ostatním měničům. U mono reprodukce to až tak nevadilo, protože nebylo potřeba lokalizovat nástroj v prostoru. Navíc to bylo oproti "čistému" sfázovanému a bodovému monu zajímavější.
Myslel jsem, že na tenhle web chodí lidi, kterým jsou metody zjištění fázování reproduktorů známy aspoň z literatury.
Tedy, že k tomu stačí třeba jeden AA článek a klubko černé izolačky, kterou si pak poznačím mínus..
Nakonec zjistí, že víc, než než jakýkoli instantní návod, je kamarád, který to umí, a který to zapojí.
a možná i vůle číst tištěnou informaci, z novější edice Dexon doporučuji Reproduktory a reprosoustavy (Toman) nebo Abeceda NF techniky, dnes již leda v antikvariátu či bazaru
konosuke píše:...není dostatek ...vůle číst tištěnou informaci...
Té především.
A, když už by se nějaká vůle našla, chybí zájem něco tištěného shánět a přečíst to popořádku a celé. Jenže ta jedna vygůglená věta bez znalosti aspoň nějakých základů je zoufale málo. Upatlané sklo by umělo snad i odpovědět, ale to chce umět se zeptat.
A přijde na řadu dotaz na Bastlírně...
reproduktory
Artaban001 píše:Pokud koupil oba stejný repráky, tak jejich svorky bejvají beztak označeny, takže polaritu svorek repráku asi nemyslí, kdežto u přívodů k nim je to horší. On z nich odcvakal fastony a teď hledá, kterej drát ze svazku je kterej. Navíc u jednoho vývodu býva často faston- samec tenčí.
Nic jsem neodcvakal. Protože podložky pod aftermarket repro na moje auto jednoduše neseženu, osadil jsem nové repro na původní skelet reproduktoru. Samozřejmě již bez membrány, cívky, atd. No a ve skeletu původních repro zůstaly kontakty, ze kterých původně vedly ty ohebné dráty, co jsou spojené s membránou.
konosuke píše:abych neplácal do vody - tady ji máte ! nozatucenu nekupto
reproduktory
To je první vydání. Dnes už je třetí vydání doplněné o nové trendy a pod. Jasně že základ je furt stejný.