Digitální posuvka Mytutoyo nejde
Moderátor: Moderátoři
Digitální posuvka Mytutoyo nejde
jsem všechno vyčistil, jedinou chybu, která jde vidět je už asi zmizlý nástřik vodivé gumy na tlačítkách.Jinak nevím co s tím, poradí někdo?
https://www.bo-import.cz/mitutoyo-posuv ... 348/?gclid
A kutilmile - nelituju tě
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- kevin_mitnick
mi-ro píše:Ne. A když, tak jen částečně a na krátkou dobu. Naopak jsem jich viděl spousty takto explodovat.
Ja je takhle spousty zachranil a prodlouzil jim zivot. Akorat se z toho tlustyho burtu museli ladovat pres odpor a dlouho. Ja nabijel na laboratornim zdroji s nastavenym napetim 1,6V a proudovym omezenim na 5-10mA. Ono to nebylo doopravdy nabijeni, ale slo tak baterky do znacne miry regenerovat a vratit jim castecne kapacitu.
Jo, dnes by mne to ani nenapadlo delat, ale tenkrat kdyz jsem musel shanet na baterku do hodinek bony a jeste jit do Tuzexu v krajskym meste...
Rada:
Opatrně rozebrat, přepájet pasivní prvky, nejlépe pod lupou s osvícením, gumové kontakty přetřít tužkou s měkkou tuhou, mírně napružit kontakty k baterii, lehce očistit, opatrně posuvku poskládat.
Jeden čas jsem také dobíjel normální baterie do digi posuvky a to z tužkové baterie která měla jen 1,3V a věřte že posuvka jela celý měsíc bez vypnutí, a po dalším nabití opět další měsíc. Potom jsem si na aliexpresu koupil za babku 40 ks baterek takže už necítím nutnost baterky znovu oživovat.Zatím jsem z těch 40ti ks upotřebil 7 ks za 5 let činnosti.