Zajímavý nález v SD (přesunuto)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Standa33

Zajímavý nález v SD (přesunuto)

#1 Příspěvek od Standa33 »

Když už nejde tyto příspěvky pověsit na konec vlákna "co jste přinesli ze sběrného dvora", aspoň přesunuji do stejné sekce.
Hill

Tak jsem si ze sběru přinesl nějaké elektronky :lol:
Přílohy
Telefunken REN1104.jpg
Telefunken REN1104.jpg
Telefunken RES374.jpg
Telefunken RES374.jpg
Tube 3NFB.jpg
Tube 3NFB.jpg
miroja

#2 Příspěvek od miroja »

Tak tomu sa hovori zazrak. Jednak ze to niekto vyhodil a hlavne ze to dotycny pred tym nerozmlatil...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Habesan »

Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
mihal

#4 Příspěvek od mihal »

Je to provokatér. Takéto elky boli na SD po vojne, dnes je tam len kopa čínskeho hnoja :(
sinclair

#5 Příspěvek od sinclair »

Hele, jsou lidi, co nevědí, co to je internet a Aukro.
Okolo roku 2000 jsem ve SD, vedle kontejneru nebezpečného odpadu /zářivky,spořivky apod./ našel 12 krabic, původně přelepených papírovou páskou TESLA. Byla to výrobní balení po 50 a 100ks malých a velkých elektronek, typy tu radši ani nebudu psát. Ani já jsem nevěřil svým očím. Mohli to vyhodit lidi, co ani netušili, oč se jedná.
Při vyklízení bytu, či baráku nebývá čas na to, někde to nabízet. Kór když netuší, oč jde, jestli to není nebezpečné, jedovaté a tak.
Dneska lidi na Aukru prodávají i šušně z nosu mrtvoly, spálený klasický stovky žárovky prý jako dekorace, ukradený venkovní svítidla, nakradený materiál z montoven, ale taky elektronky s bílým getrem a poznámkou "nezkoušeno, nálezový stav"..
Taky mám jako dekorace 500W a 1000W žárovky, v původních keramických soklech E40 z konce 50.let.
Krásné kusy řemesla, funkční báně s průměry od 14 do 20cm, kterými si můžu i po 60 letech kdykoli "přisvítit" :D
Dřív byly takový krávy pověšený na jevišti každé sokolovny, taky je odtamtud mám.
kejki

#6 Příspěvek od kejki »

Hromada lidí se s tím prodejem nechce kvůli pár stovkám zabývat. A taky se jeden po zkušenosti se smlouváním při prodeji gum rozhodl, že mu za to nestojí ani tisíce. (Odvezl je na místo setkání na parkovišti a týpek pak, že má jen půlku peněz...)
Pak ve SD na malém městě přichází chlápek s domácím kinem: "Co tomu je?"
"Nic, už to nepotřebuju, nechci atd."
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RayeR »

Nahoda je blbec, i dnes se obcas zadari. Zrovna sem o vikendu zachranil nakou krabici lamp, ktera by jinak skoncila v rukou vyklizeci firmy. Povetsinou novalovy TV srot, ale mezi tim i par zajimavejsich kousku, co se mi siknou do radii. Takovi lidi maj v tu chvili uplne jiny starosti, nez aby kazdou vec fotili, davali na aukro, balili a posilali, ale zaroven jim to treba neni uplne lhostejny, aby to skoncilo ve srotu...
Olchor

#8 Příspěvek od Olchor »

Nalezenec v SD, torzo tuneru, patrně slušný amatérský výrobek.
Přílohy
tun1.jpg
tun1.jpg
tun2.jpg
tun2.jpg
tun3.jpg
tun3.jpg
Hejnicek

#9 Příspěvek od Hejnicek »

Pekny macek
Stradivari 1
Bedna nic moc, zada chybi - nema je nekdo?
Zatim v depozitu. Nekdy treba na nej dojde.
Přílohy
11E91 s.jpg
11E91 s.jpg
konosuke

#10 Příspěvek od konosuke »

tuner: předek s výhradami ujde (ty šrouby!) zadní panel typiše bastl 70.let
ale což, identické přípoje měl tovární 3601A ST100
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Kono, ten přední panel se šroubama byl určitě zamejšlenej jako spodní, překrytej ve finále něčím s povrchovkou, eloxem nebo sítotiskem, co by ten hlavní nosnej panel schovalo a esteticky překrylo ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“