Alternátor-výstup W pro měření otáček
Moderátor: Moderátoři
Potřebuji samotný regulátor vyzkoušet na stole, ale pokud mám ten modrý drát nezapojený tak mi regulátor nefunguje (kontrolka trvale svítí, napětí na uhlíkách je stejné jako napájecí napětí - zkoušeno v rozsahu cca 10 - 16V)), tak nevím jestli je regulátor vadný anebo je problém v tom že je ten modrý drát ve "vzduchu"
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Nemá to za úkol hlídat, jestli se altík točí = dává ze statoru střídavinu?
Těžko říct, ale je to možný (i když mě připadá tato informace pro regulátor zbytečná), co by tam šlo jednoduše připojit aby to simulovalo střídavinu z vinutí? výstup z 12V malého tráfka 50Hz? Tam ale bude jiná frekvence
Pokud je to alternátor Valeo A13N159, tak byly také na Renaultu 19. Já bych na to už neměl nerv, tenhle bych poslal do světa a dal tam něco normálního.
pepik9 píše:Pokud je to alternátor Valeo A13N159, tak byly také na Renaultu 19. Já bych na to už neměl nerv, tenhle bych poslal do světa a dal tam něco normálního.
Sehnal jsem tedy normální alternátor, který má jen 2 svorky (Plus a pro kontrolku), k tomu jiný držák na motor aby ho bylo možné mechanicky přidělat místo toho alternátoru co tam byl a zatím s dobíjením žádný problém.
(tak teda nevím co to je speciální typ alternátoru ten A13N159, že na něj tolik lidí nadává a doporučuje nahradit jiným, a proč má vlastně tento alternátor vyvedené další svorky oproti "normálním" alternátorům)