Jak zapojit ventilator

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
VeronikaF

Jak zapojit ventilator

#1 Příspěvek od VeronikaF »

Dobrý den, najde se tu nějaká dobrá duše, která by mi poradila se zapojenim nového ventilatoru v koupelně? Starý i nový jsou s časovačem. Starý ventilátor měl klasicky tři terminály L,N,T, ale nový ventilátor tam má dalších X terminálů označených čísly. Fázi L jsem zapojila do terminálu s oznařením L2, Nulák jsem zapojila do N1 a poslední drát, který byl ve starém ventilátoru v terminálu T jsem zapojila do terminálu s ozn. 3, jelikož z toho pak jde červený drátek dále do dírky z ozn. T. No a světe div se, ventilátor při sepnutí vypínače nic nedělá :) Ventilátor spínám separátním vypínačem, resp. spínačem, který se vrací do své původní polohy a pak by měl ventilátor běžet nastavenou dobu, jako to dělal ten starý. Díky moc!
Přílohy
nový.jpg
nový.jpg
starý.jpg
starý.jpg
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

No ale první informace by měla obnášet typové označení ventilátoru - takhle nikdo neví, co je to zač...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
VeronikaF

#3 Příspěvek od VeronikaF »

Nový ventilátor je Vortice VORT QUADRO MICRO 100 T. Ve schématu to mají zapojené i ke světlu, ale to doufám není podmínka, když mám vypínač zvlášť..
Přílohy
schema.jpg
schema.jpg
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Svetlo nie je povinne.
Musis pridat este prepojku L2-4 (vysoka rychlost) alebo L2-5 (nizka rychlost).
Naposledy upravil(a) rnbw dne 10 srp 2021, 13:13, celkem upraveno 1 x.
patrikvarga

#5 Příspěvek od patrikvarga »

Prepoj L2 + 4
edit. ( neskoro )
elektrosvit

#6 Příspěvek od elektrosvit »

Ventilátor má dvouotáčkový motor, podle požadované rychlosti je potřeba spojit svorku 4 (vysoké otáčky) nebo 5 (nízké otáčky) s fází (svorka L2), jak je to na obrázcích.

Pozdě. :)
VeronikaF

#7 Příspěvek od VeronikaF »

Moc všem děkuji za odpovědi! Jsem ráda, že v tom není nějaký větší problém a stačí svorka :) Mějte se pěkně!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“