Neznámý kablík, licna
Moderátor: Moderátoři
Neznámý kablík, licna
Průřez to má ještě menší než plochej šedivák do PC. Napočítal jsem 30 drátků a asi je na tom stříbro protože nad sirnou svící okamžitě zčernal, což SN nebo PbSn nedělá. Nejzajímavější je ovšem izolace, ERS50 na plný pecky a nebo trafačka ji neroztaví. Až teprve plynovej zapalovač přímým plamenem se začala po chvilce škvařit a nakonec neochotně hořet. Ta izolace na některých barvách je jakoby navinutá ale odvinout nejde. Mechanicky izolace je středně odolná, bláto - silikon to určitě není. Nejspíš něco military, možná z říše zla.
Napadá mě kapton, teflon a podobný výstřelky.
Tušíte někdo, co to je?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odizolování konců vodičů bylo možné udělat technicky čistě jen pomocí spec. kleští (tehdy maďarských a už ne tak dostupných) a i tak se konce vodičů po pocínování rády lámaly (na konci izolace) při opakovaném mechanickém namáhání, pokud nebyly vodiče fixovány už za izolaci.
K dobrým vlastnostem patří mechanická odolnost izolace, životnost a snad i elektrická pevnost, která prý má být 300V.
jednozilove-vodice-lanko
A kutilmile - nelituju tě
- serviceman
A propo, cena LT 0,15 mm2, na Aviatik.cz ho mají 6 kaček/metr bez DPH.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!