Jak pod W10 stáhnout BIOS z https stránky výrobce.
Moderátor: Moderátoři
Jak pod W10 stáhnout BIOS z https stránky výrobce.
- tomasjedno
Ta nedůvěra pramení z toho, že původně jsem historicky chtěl na SSD instalovat dvou systémový PC a proto byl prostor ssd rozdělen na tři části. asi 50až100 MB na přepínač volby sytému při startu, pak asi 120 GB na Windows a třetí část na Linux. Po napadení jsem vypálil iso soubor pro čistou instalaci W10 na DVD a a zadal jsem novou instalaci na celý ssd. Ta potvora asi poznala že tam už je W10 a nechal tu první část o velikosti 50MB NTFS (rezervováno systémem), pak nainstaloval W10 na NTFS o velikosti 232,02 GB (disk C) a nechal třetí část 509MB jako oddíl pro obnovení. No a když si nechám zobrazit vlastnosti té první části, tak to hlásí kapacitu 49,9MB, 19,6MB volného a 30,3MB využitého místa. To využité místo sice může být jen formátování NTFS, ale může tam být schováno i něco jiného. Proto to chci ještě jednou celé přejet s tím že když jsem přejížděl všechny datové HDD v počítači použil jsem z flešky program HDD low level format, tak to chci zkusit a doufám že když jej spustím pod W10 z flešky, tak bude tento program schopen jet pouze z paměti (8GB), aniž by potřeboval šahat na systémový disk. Nebo aspoň naruší to současnou strukturu na ssd dříve než zhavaruje. No a chtěl jsem ještě před tímhle harakiri přeplácnout ten BIOS.
Jsem zvědav co mi na to řeknou zdejší odborníci. Díky.
- tomasjedno
nvenca píše: zadal jsem novou instalaci na celý ssd. Ta potvora asi poznala že tam už je W10 a nechal tu první část o velikosti 50MB NTFS (rezervováno systémem), pak nainstaloval W10 na NTFS o velikosti 232,02 GB (disk C) a nechal třetí část 509MB jako oddíl pro obnovení. No a když si nechám zobrazit vlastnosti té první části, tak to hlásí kapacitu 49,9MB, 19,6MB volného a 30,3MB využitého místa. To využité místo sice může být jen formátování NTFS, ale může tam být schováno i něco jiného...
Nevim, jestli se v tom jeste orientuju...
Proc jsi pri nove instalaci W10 na cely SSD neodebral tedy vsechny oddily?
I ten instalator desitek to umi.