konosuke píše:Yardo. nosit do fabriky cokoliv vlastního - kromě svačiny - je krajně netaktické...
Ten multimetr mne stál asi 40Kč. bral jsem to jako výhodnou investici co mi ušetřila podrážky, abych nemusel pro každou blbost chodit do zkušebny nebo pokud bych si nějaký vyfasoval hlídat, aby mi ho někdo nečórnul a pravidelně s ním chodit na přezkušování a vykazovat ho v inventuře.
Staly se mi tam zajímavé věci. Třeba se tam likvidovala kancelář a skládek technika oddělení AKP. Koukal jsem, že se odtud vynášelo různé haraburdí, třeba jednojehličkové tiskárny s kazetopáskovou pamětí, nechápal jsem, kdo a proč to do firmy kupoval. Ptal jsem se šéfa, jestli bych si jednu nemohl odkoupit na hraní pro syny. Prý to nejde, za cenu co to má v inventuře bych to nechtěl a pokud by mi to prodali za cenu co to má skutečně, tak by se tím
ponížilo jmění akciové společnosti. Až tak moc jsem po tom netoužil, nechal jsem to tak.
Nebo třeba když jsem pracoval v oddělení jakosti, vyfasoval jsem komponent co se tam vyráběl a poslal ke zkouškám, po zkouškách jsem ho nechal repasovat a chtěl ho vrátit na sklad. Ale zjistil jsem, že ze skladu byl odepsaná ale na konto našeho oddělení nebyl připsaný a kdybych ho papírově vrátil, tak by na kontě našeho oddělení přibyla položka
mínus jeden komponent, tak jsem to nechal tak. Byla to položka za desítky tisíc, asi se tam pořád někde válí.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.