Změna tarifu na d57. Rada - přímotopy a distribuce
Moderátor: Moderátoři
Změna tarifu na d57. Rada - přímotopy a distribuce
Na infolince se změnou problém nemají, ale potřebují nějakou smlouvu o připojení od distribuce. Byl tu chlapík měnit hodiny a od boku říkal, že by se musela předělat komplet elektrika.
V domě je 2 žíla hliník, ale v přístavku, kde jsou přímotopy, je klasická CYKY 3x napojená v domovnim rozvaděči na motorový jistič. Přímotopy mají vlastní jističe na chodbě.
Nepohybujete se někdo v tomto? Zajímalo by mě, co mě všechno čeká. Provádí se pak nějaká revize?
Pak máš ještě možnost č.2, kouknout se za kolik máš stávající vysokou a nízkou sazbu a kolik by to bylo s D57. Znám pár lidí, kteří na D57 kašlou a jedou napřímo než aby rozmlátili půl baráku. U 2-3 kW v přímotopu se to dá prý snýst.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Cena elektřiny šplhá vesele nahoru jako makak do větví, jednak Němci a spol se svým rušením jádra a uhlí, jednak přicházející elektromobilní totalita.
Takže ty závratný ceny naordinujou maloodběratelům do "emisních povolenek", ačkoliv by nám normálně mohlo být do německých fanatiků hovno.
Přímotopy se mi vůbec nejeví jako perspektivní nápad.
V obýváku se topí kamnama.
Podle vašich rad, a pátrání na internetu, si myslim, že bude potřeba předrátovat elektroměrový rozvaděč. Aby měl hlavní jistič a 2 stykače. Jeden pro TUV a druhý pro přímotopy. Což by neměl být problém.
Problém ale už bude to, všechny přímotopy ovládat jedním stykačem. To by znamenalo pro všechny novej rozvod. ( Potřeba bude jen 1 přímotop, ale aby sazbu schválili myslim, že budu potřebovat 40% kapacity přípojky, tj z 3x25A by to mělo být cca 30A, necelých 7Kw?).
Myslim si, že potom by přijel technik, sepl stykač pro přímotopy, zkontroloval odběr a mělo by to být?
Jinak měření je přístupné z venčí, je to starý ocelový rozvaděč ve fasádě, s těmi šedými montážními deskami.