MQD4C datasheet

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Tak som to len vycistil, namazal a zlozil. Po kalibracii to funguje pekne (predtym sa to na stupni "1" vobec nerozbehlo).

Ta kalibracia je trochu inak. Funguje to takto (ak ma vysavac mechanicky vypinac, zapnut ho):

RESET:
Nastavit potenciometer na nulovu polohu (vytiahnut knoflik, nastavit skrutkovacom uplne na nulu) a zapojit vysavac do zasuvky. Vtedy sa elektronika vyresetuje - po chvili sa motor rozbehne naplno. Vysavac odpojit zo zasuvky.

KALIBRACIA:
Nastavit knoflikom polohu MIN (nie OFF, ak ju vysavac ma!), zapojit vysavac do zasuvky. Motor sa rozbehne na minimum, vytocit na MAX, potom naspat na MIN (alebo kludne aj OFF - vysavac sa musi vypnut), vysavac odpojit.

Zda sa mi, ze poloha MAX sa vobec nekalibruje - hned pri prvom vytoceni na MAX po resete to bezi naplno.
gashtaan

#17 Příspěvek od gashtaan »

Keby to niekoho zaujimalo, vytiahol som z toho firmware.

Vysavac Electrolux ZE355.
Přílohy
firmware.bin
(4 KiB) Staženo 218 x
jano2

#18 Příspěvek od jano2 »

Pozdravujem, ja mam s týmto vysávačom, reguláciou, takíto problém, v niektorej zásuvke funguje absolútne normálne, no v inej asi po 5-6 sekundách vypne a musím ho zase zapnúť a tak stále dokola. Robí to aj po otočení vidlice v zásuvke. Je tu elektronické zapínanie a vypínanie jedným tlačidlom.
Lubas

#19 Příspěvek od Lubas »

Electrolux ZJM 6830 – nastavení regulace po výměně trimru

Trochu jsem upravil předešlý návod na kalibraci podle mého vysavače.

RESET:
Nastavit trimr na nulovou polohu (bez regulačního kolečka) a zapojit vysavač do zásuvky. Teď se elektronika vyresetuje - po chvíli se motor rozeběhne naplno. Vysavač odpojit od zásuvky.

KALIBRACE:
Nasadit kolečko do trimru, nastavit pozici off. Po zapnutí do zásuvky se vysavač 2x spustí na minimu a vypne se. Tím se nastaví bod vypnutí (minimum). Vypnout vysavač.
Kolečko se nasazuje od maxima. Oproti resetu se musí přesadit (přetočit trimr na opačnou stranu). Jinak neběží po nastavení vysavač na plný výkon. Nelze tedy nastavit libovolnou část dráhy trimru.
Kalibrací se vyřadí část minima trimru, kde regulace nereaguje a motor se nerozeběhne.
Maximum se nenastavuje.
vamservis

#20 Příspěvek od vamservis »

Pánové děkuji za informace ohledně regulace vysavače AEG. Reset a kalibrace.
djiri

#21 Příspěvek od djiri »

trosku to ozivim znamej mi prinesl vysavac nejakej elektrolux s obgobou tohoto regulatoru - samo se to vypina, motor ok - naprimo jede bez progblemu, studenaky jsem tam asi nenase, elektrolit ve zdrojove casti se zda ok.... tak nejak se mi s tim nechce nak moc laborovat... nemate nekdo napad ???
dik
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Potenciometer?
gashtaan

#23 Příspěvek od gashtaan »

gashtaan píše:Keby to niekoho zaujimalo, vytiahol som z toho firmware.
Zo zvedavosti som teraz ten firmware reverzoval a zistil som, ze na jednom mieste su data poskodene :roll: Vysavac som medzitym niekomu daroval, takze uz k tomu nemam pristup. Teraz to drazdi moje OCD, ked mam v zbierke takuto nekompletnu vec. Nema nahodou niekto tuto dosku, ktorej by sa mohol zbavit?
Roman-W

#24 Příspěvek od Roman-W »

ohryzek36 píše: tak se musí nejdřív nastavit úplné minimum hodnoty potenciometru, zapojit vysavač do zásuvky, ten potenciometr vytočit na úplné maximum (šroubovákem, knoflíkem to nejde - nemá takový rozsah) a pak vrátit na minimum a vypnout vysavač - celá akce je tak na 3-5 vteřin. Takto je deska vyresetovaná.Po resetu se musí nastavit - to se dělá tak, že se potenciometr vytočí na maximum (maximální výchylka potenciometru bývá i maximální výkon vysavače), vloží se do něho knoflík a stáhne se na minimum, které odpovídá stupnici, co je nakreslená na plastu na stupnici vysavače (ani víc, ani míň - prostě minimum). Po spuštění vysavače a inicializaci elektroniky (proběhne softstart a tak) už všechno funguje tak jak má.
Jsem asi uplně blbej ale tenhle návod nefunguje :|
cabernet

#25 Příspěvek od cabernet »

Posielam spravny navod.
Přílohy
IMG_20251229_105059.jpg
IMG_20251229_105059.jpg
Odpovědět

Zpět na „Součástky“