Příroda kolem nás
Moderátor: Moderátoři
To je f u c k , dvojkřídlej a tudíž obtížnej hmyzák je obojí ...Celeron píše:EKKAR píše:Duběnky dělá larva mouchy zvaný žlabatka dubová. To na fotce fakt vypadá jako nějakej gumolep ....
Není to moucha ale vosička.![]()
...
A kutilmile - nelituju tě
Celeron píše:GeXes, co to je za stádium? Larva? Na netu nic podobnýho k vidění není.
Jo, larva. Víceméně jak píše PotPalo - vylučuje látky, které donutí rostlinný orgán růst podle potřeb hmyzu, tak, aby byla larva co nejlépe chráněná. V menší míře to známe od mšic - ty když sají na listech, tak vypouštějí látky, které ten list zkroutí a ochrání tím skupinku mšic uvnitř. Žlabatky to dotáhly na vyšší úroveň.
(Pro zájemce - výborný článek o žlabatkách na jednom blogu entomologického nadšence.)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsem bitku sršně s motýlem. Škoda, že jsem neměl u sebe mobil. Sršeň ležel na zádech, držel motýla nohama nad sebou a snažil se mu ucvaknout hlavu. Hezky to křuplo. Pak s ním zkusil odletět a nic. Asi čerpal u špatné benzinky.
Tak následovalo cvakání křídel. Nakonec s ním asi metr nad zemí odletěl. Myslel jsem, že unesou víc, potvory.
Chyběl metr a spadli mně za krk. Jinak každou chvíli tam spadne včelí zadek. Přecvaknou ji a předek odnesou.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!