Kapacitor k autozesiku
Moderátor: Moderátoři
Kapacitor k autozesiku
Ale vůbec nejlepší je, urazit se a smazat původní dotaz (jak šestiletý smrad) jen proto, že ti tu k němu řekli svoje někteří z těch, kdo to znají. A pak, kdo je tu magor.
Hill píše:Toto téma se tu řešilo a naposledy celkem nedávno. Nehledals a tak se nediv. Je to i v Pravidlech a doporučeních, která si máš přečíst, než založíš nové téma.
Ale vůbec nejlepší je, urazit se a smazat původní dotaz (jak šestiletý smrad) jen proto, že ti tu k němu řekli svoje někteří z těch, kdo to znají. A pak, kdo je tu magor.
Tam se taky nic nevyřešilo a jen prdelky z dotazovatele.To si můžeš forum přejmenovat ,nevypadá to pak jako forum odborníků elektro když se někdo zeptá na radu a je jen pro srandu. .Já mám dost silnej kabel a přímo na baterku.Auto dobíjí jak má,ale při zapnutých světlech podle zas raný vyhlášky i pžez den to s popojížděním po městě pak nestačí dobíjet a pak je slyšet v repro jak píská altík když je už dost vycuclá baterka.Zkoušel jsem i odrušovač co se prodává ta kostka,sice to pak nepíská ale nějak žere proud a hřeje se jak prase.Zbyde už pak jen vyzkoušet fer.tyč a namotat odrušovač doma.To ale neřeší žraní proudu zesiku.
Ďalšou alternatívou je použitie Peltierových článkov na výfuku auta, ktoré priamo z odpadového tepla generujú elektrický výkon. Potrebujú síce vlastné vodné chladenie, stoja toľko, čo nové auto, ale za veľkou mlákou sa využívajú napr. v kamiónoch namiesto alternátora. Všetko je len otázka peňazí, koľko si ochotný do toho vraziť. Stránku o termogenerátoroch nájdeš tu: http://www.hi-z.com/
Už si len správne vybrať...
Nebo, když máš volnou řemenici pro klimatizaci, jeden alternátor s regulátorem jen pro audio. A ta baterka v kufru pak stačí obyčejná třeba čtyřicítka. Hlavně, když bude co nejblíž zesilovači.
Do baterky přece musí jít víc, než z ní taháš, má přece i vlastní ztráty. To kapacitor neřeší. Potlačí následek, ale neodstraní příčinu, baterku nedobije.
Přírodní zákony neukecáš.
Protože se to ale všeobecně ví, že, kupovat ho, jsou vyhozené peníze, tak si prostě děláme šoufky a ouchcapky i z těch, kdo hledali v historii, ale raději by věřili doporučení koupit.
Nehledal jsi dost hluboko, nebo stále čekáš jednoho, který to doporučí.
Opravdu pořádný přídavný alternátor jsem naposled vídal na vojně, hodně let tomu nazad, na pojízdném světlometu APM90. Svítilo to na práh dráhy a poháněla to V3S která za tím účelem měla na předním nárazníku nástavbu pro alternátor
xxxe, cos tady čekal?