Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4
Moderátor: Moderátoři
xsc píše:To je tak popis situace v panelácích z poloviny 70. let a mladších. Jinak panelák z roku 1963 - žádný dráťák, žádný telefon, žádná STA, dokonce i elektrika byla jištěna klasickými pojistkami, nikoliv jističi. Panelák z roku 1968, STA a dráťák už byly, telefon ne. Panelák z roku 1975 - ten už měl všechno, ovšem ten telefon byl naprosto idiotsky hned ve vstupní chodbě.EKKAR píše:Zásuvky na telefon a rozhlas po drátě byly v paneláku standart ...
Byly různý typy paneláků, lišily se kraj od kraje, někde byly přesahy, že třeba jeden kraj měl dva druhy shodný podle polohy místa s krajem sousedním na bližší straně. Od nás mám informace z paneláku dostavěnýho na přelomu 1979 a 1980 - dráťák v chodbičce kolem jádra do kuchyně, telefon za dveřma v obýváku a z dalšího, dostavěnýho v průběhu roku 1986 - umístění dtto, jen odlišná prostorová dispozice místností. V tom starším chyběly ranžírový propojky skříň na společný chodbě - pé-elka v bytě, i když signál ve sklepě byl, v tom druhým chyběly jen spojky ve sklepě na ježku, propoje ze schodiště do bytu už byly. Já jsem si je v péelce jen označil (po propísknutí jsem si identifikoval zásuvky) a když nám někdy v roce 1996 zapojovali pevnou linku, chtěl jsem zásuvku dát do chodbičky ke kuchyni místo dráťáku, protože tenkrát už dávali 4-kolíkovou zásuvku se šroubkovým zajištěním - a technik od tehdejšího Telekomu si mohl hlavu ukroutit, když otevřel péelku nade dveřma a našel tam nalepený štítky s identifikací co kam patří ...rnbw píše:Panelak z 80. rokov a 90. rokov (dokonceny po revolucii): zasuvka rozhlasu po drote v kuchyni, telefon vo vstupnej hale (=stred bytu).
A kutilmile - nelituju tě
Pod ten šroub vlevo se upevní nůž, na stupnici se nastaví poloměr kruhu, roztočí se to, přitlačí se hrot k vykružovanému materiálu až se pevně fixuje v důlku a dál se pomalu přitlačuje (pružina vytváří tu svislou vůli) až se materiál kruhově vyřízne - vykrouží.
Vidím že jste z HK, tak tipoval bych původ z tehdejšího ČKD, nebo ZVU. Zkuste se zeptat nějakého obraběče odtamtud, pokud nejakého znáte.
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)
UV nepouzivat, vybojka silne vyzaruje aj v pasme UV-C. Jedine na mazanie EPROM.
[edit]
Je tam aj UVIR: https://www.danapo.cz/user/related_file ... _vod-1.pdf