A ať to dobře dopadne
Brzdy Ford mondeo mk3 2.0 Tddi
Moderátor: Moderátoři
Výměna stojí opravdu za to, dělal jsem to (s vypětím všech sil) na hovno, neprošel (s 5ti procenty ethanolu) skrz emise... olej nežere, vodu nežere... na diagnostice (vag, würth) špatně pálí na všech válcích... Má najeto deset koulí (400 000)...
Žere 25l/100Km. Když dojedu do Německa, nebo do Rakouska, spotřeba začne rapidně klesat, po nalití 40ti litrů zahraničního omv, nebo shellu jsem se letos dostal na slabých 8... Jsem znechucen... Proto nepotkáte, pánové, benzínový čtyřválcový mondeo MK3. Kdo ho potká, má u mě limču (nebo pívo) ... Ať žije eu... Další bude st220, je tam starý dobrý zetec, ne duratec...
A výhledově si domluv v servise vyčištění vstřikovačů ultrazvukem, taky to stojí pár šprdlíků a užitku to udělá za tisíce, akorát to dýl trvá...
A kutilmile - nelituju tě
Ještě k tomu varu kapaliny. Fyzikálně to pravda je. Ale prakticky nevím o nikom kdo by to "uvařil". Brzdy umí "uvařit" tak Lacko na okruhu, ale nikdo běžnou jízdou. Vlhkost by se musela dostat AŽ k pístkům a to má sakra daleko od nádobky.
Nebude to přibrzďovat Huberte. Ta vůle se tam nechává proto, aby se právě vymezila vůle (tak akorát) mezi deskama a kotoučem a je tím i zajištěna správná funkce samoštelu ruční brzdy, u kterého se taktéž vymezí vůle pro záběr ruční brzdy. Má to takhle drtivá většina aut s brzdovým systémem ATE, Bosch, TRW, Lucas... Samozřejmě když vlezeš pod auto, tak jsou páky brzdičů na dorazu protože to nikdo neseřizuje. Taky u spoustě aut blbě nebo vůbec nebrzdí ručka a šoféři si stěžujou na blátivý pedál brzdy, nebo dlouhý chod.Hubert_79 píše:Kdyby neměl vůli v lanovodech, tak to spíš bude přibržďovat furt, ne?
Co s tím ale ten mechán nickymu dělal, to nikdo neví.
Nebyl to náhodou ARV-servis Pohořelice? https://www.youtube.com/watch?v=NnRSajMqVMU
Dám ti radu co se ti nebude líbit. Tady končí sranda a začíná náboženství.nicky píše:...my totiž ráno potřebujeme jet do Znojma za mým otcem...
Koukal jsem se na IDOS, do Znojma kupodivu jezdí i z Brna autobusy.
Nebo tu cestu odlož na dobu, až budeš moci brzdám věřit.
Nebo popros nějakého známého aby tě tam odvezl.
Takže žádný extrabuřty a mimořádky, žádný metyly a podobný sračky do paliva, pokud nejdeš závodit - ale typy předepsaný výrobcem auta/motoru nebo vybraný podle typu a ročníku motoru z tabulek výrobce svíček. Zkus se podívat na web Jak na auto.cz, případně se u nich poraď - mají online poradnu v pracovní dny.[/url]
Popravdě já čistím svíčky PB plamenem. Vezmu do kleští a opálím bordel. Jestli je to tak dobře nebo ne, nevím, ale žádnou svíčku jsem tím ještě nezničil.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Třebovskej vševěd píše:Na jednu moji "ojetou" sadu dokonce jedna stará šáde, která předtím neprošla emisní kontrolou, dala celou STK a ještě nějaký tisíce km navrch .
Jak bys dal svíčky, co patří do Favouše do šáde - myšleno stodvácy? Vždyť to mělo každé jiný závit. Leda by tam byla osmikanálová hlava, nebo šlo o Š 135/136.
Celou dobu co jej mám i bývalý majitele jsme netankovali nikde jinde než na benzině.
Bylo mi doporučeno aditivum do nafty na čištění vstřiku atd.. já to auto velmi rád dopřeji, ale druhý člověk říká, že prý to může zničit motor a i vstriky jako takové.Prý se může odloupnou věci kus bordelu diky tomu aditivum a zničí to vstřik.. ..
Vzhledem k tomu že nevím jak to to celé funguje se raději zeptám na Vaše názory.Me se to totiž nezdá, že by to mělo zničit vstriky.
Vstřik si představuji tak že je zde velmi malý otvor kterým se vstřikuje nafta a když by se ucpal tak by samozřejmě problém být mohl. Nevim jakým způsobem aditiva čistí vstriky atd...
No, ty jseš opravdu znalec - škodovácký hlavy "vod ohavy" mají furt stejnej závit M14x1,25, jen do fáčka se nemontovaly svíce s 18mm šestihranem jako do šáde, ale s tělem zmenšeným na 16mm. Sorry za reakci po půl roce, ale tenhle Hubertusův ůchvancancující ůlet mi unik ...Hubert_79 píše:Třebovskej vševěd píše:Na jednu moji "ojetou" sadu dokonce jedna stará šáde, která předtím neprošla emisní kontrolou, dala celou STK a ještě nějaký tisíce km navrch .
Jak bys dal svíčky, co patří do Favouše do šáde - myšleno stodvácy? Vždyť to mělo každé jiný závit. Leda by tam byla osmikanálová hlava, nebo šlo o Š 135/136.