schema lapaca

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Siemon

schema lapaca

#1 Příspěvek od Siemon »

cawky zhanam schemu a aj dps obycajneho lapaca hmyzu, co funguje na baterky .... ak mi stym niekto niekto moze pomoct budem mu vdacny :D
Peterseal

#2 Příspěvek od Peterseal »

Na baterky,myslis tuskovu 1,5V alebo autobateriu? existuje take ,,rakety,, ktore maju po stlaceni gombika na sietke cca 1KV a napajaju sa z 2 tuskovych bat,skus sa tam inspirovat.
cafenet

#3 Příspěvek od cafenet »

podud myslíš něco takovýho co je dole na obrázku tak se to nevyplatí ani stavět da se to pořídit okolo 100kč i méně
nejsložitější je na tom mechanická konstrukce a v případě bateriového zažízení i motání trafa,pokud by si to chtěl stavět tak nejjednodušši by asi bylo použít nějaký hotový vn zdroj a upravit ho např. elektrický zapalovač plynu na 1 aa članek, snížit napětí a usměrnit a nabijet nějakej kond, nebo vzít elektroniku třeba ze zářivky na 12v do auta a na výstup dát násobič napětí aby ti vzniklo napětí okolo 1kv
Přílohy
zapper.jpg
(54.99 KiB) Staženo 17 x
2069_Electron.jpg
(16.25 KiB) Staženo 14 x
Siemon

#4 Příspěvek od Siemon »

diky presne toto som hladal ale ako vidim budem si to predsa len musiet kupit
Siemon

#5 Příspěvek od Siemon »

diky presne toto som hladal ale ako vidim budem si to predsa len musiet kupit
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od AmarokCZ »

Kupované nedoporučuji, většinou nic nezabíjí, kvůli malému napětí (cca 600V), jsou dobé na komáry, ale na mouchy jsou k ničemu, navíc některé používají "UV" žárovka, která moc UV záření nevyzařuje.
Já sám jsem dělal lapač s napětím 1,2KV a nakonec jsem byl nucen ho předělat na 2,5KV kvůli tomu, že některé mouchy si v pohodě lezly po mřížce s napětím....
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od AmarokCZ »

Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

AmarokCZ píše:Kupované nedoporučuji, většinou nic nezabíjí...

Já také ne, je to totiž zcela na nic - leda že tím tu mouchu rozmáznete. Škoda vyhozené stokoruny a je lépe ji vrazit do součástek a začít sám. :wink:
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
vrky

#9 Příspěvek od vrky »

Tu tenisovou raketu mám. Docela to jde až na ten smrad z těch much.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“