Jakou elektrickou odsávačku cínu
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Jakou elektrickou odsávačku cínu
Zběžně jsem kouknul na internet a chtěl bych poradit co vhodného koupit. Opravám se nevěnuji profesionálně pouze když nějaký známý, kamarád nebo z rodiny něco donesou na opravu.
Jako první mi padla do oka Odsávačka cínu ZD-211
Pak jsem zkusil Aliexpress a našel jsem tuto Automatickou elektrickou odsávačku ADT06, je posílána z České republiky takže do 10 dnů bych jí mohl mít doma.
Kterou by jste mi doporučili nebo s jakou máte dobré skušenosti vy? Za případné odpovědi všem předem děkuji.
Tuto jsem si pořídil před 2 léty, na běžné odsávání stačí ale na to co nyní potřebuji já je slabá.
- PCmaniac99
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jinak už roky používám odsávačku ZD915 (ZD985 je to samé jen v jiné bedýnce) a jsem naprosto spokojený. Levné hroty, topné tělísko i celá ručka a běžně k dostání.
Na vícevrstvé desky s dobrým odvodem tepla to bylo psáno přede mnou a odsávačkou jen pročistit díry. Při odsávání bezolova je vhodné přidat normálního cínu, jde to pak výrazně lépe.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Mikras mi připomenul demontáž vadné součástky tím uštípnutím nožiček, vůbec nevím jak mi toto mohlo vypadnout z paměti asi ten věk.
Jinak měl jsem dlouhá léta starou dobrou hliníkovou odsávačku která měla na pístu kožené těsnění (náhradní těsnění které k ní byly tenkrát dodány byly ale z nějaké umělé kože a ty stály za h..no tak jsem nasadil vždy po vyčistění to původní a jelo se dál). Odsávačka měla silnou pružinu a dokázala ve spojení s tenkou silikonovou hadičkou krásně odsát cín i kolem těch nožek. Před pár léty mi ale v ní praskla tá pružina a tak jsem byl nucen koupit novou odsávačku a už to není ono.
Včera jsem to už zabalil a myslel jsem že dneska zajedu k jednomu do servisu zda má nějakou tu elektrickou odsávačku aby mi to odsál ale udělám to tím způsobem "odštípnutím" nožiček, pak už by neměl být problém po jedné je vytáhnout a otvory vyčistit.
Je mi jasné, že je to cenou mimo dosah občasného opraváře, ale musím konstatovat, že kvalita se pozná.
Jedinou nevýhodou je to, že se musí často čistit.
Jinak z těch ručních odsávaček, co mi v průběhu doby prošly rukama, bych si dovolil doporučit tuto.
A obecně, pokud se něco nedá odpájet, je příčinou většinou nízký výkon pájky, potažmo z něj plynoucí nízká teplota.
Proto je ideální si desku napřed nahřát.
Buď koupit (klidně i ten nejlevnější čínský) předehřev, nebo desku prostě prohřát horkovzduškou (nouzově by pomohl i silnější fén na vlasy, jen to bude trvat déle).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...