Pioneer CT-540 - chybí kladka

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
solis123

Pioneer CT-540 - chybí kladka

#1 Příspěvek od solis123 »

Zdravím,

dostal se mi do rukou nefunkční magnetofon Pioneer CT-540. Závadu jsem odhalil záhy a to, že v kazetové mechanice kompletně chybí jedna kladka s raménkem, která se překlápí podle toho, kterým směrem se převíjí kazeta. Magnetofon tak nemůžu opravit, jelikož tuto součástku nikde neprodávají a ani neznám její rozměry, abych si mohl udělat náhradu.

Byl by někdo ochotný mi prodat tuto součástku nebo klidně celou kazetovou mechaniku? Tato kazetová mechanika se využívala dále v magnetofonech Pioneer CT-20, CT-30, CT-40, CT-740 a CT-940.

Foto je ilustrační, jak by měla mechanika správně vypadat. Béžová kladka s černým raménkem, která mi chybí je zakroužkovaná červeně.

Děkuji,
solis123
Přílohy
pioneer.jpg
pioneer.jpg
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

To není kladka, ale mezikolo, díl zvaný obvykle jako "pendulum" aneb kyvadélko. Nicméně šance to samostatně sehnat je mizivá.
CT40 jsem jeden na díly měl, už je pryč. Mám tu CT50R, ale netuším, jestli má shodné díly, spíš ne.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
solis123

#3 Příspěvek od solis123 »

to Sendyx:

Děkuji za upřesnění. Rozhodně nejsem odborník a přesný český výraz jsem neznal. V manuálu to bylo specifikováno jako "take-up idler" a "idler arm".

Podle všeho opravdu CT-50R má tuto součástku shodnou s CT-540 (https://www.youtube.com/watch?v=D0VXNWdWu1c), jinak je mechanika ale dosti jiná.

Byl bys ochoten mi prodat jen tento díl (nebo mechaniku) nebo musím koupit celý CT-50R? Když tak mi napiš prosím SZ.
tappaja

#4 Příspěvek od tappaja »

Uz jsi to vyresil?
Idler mam.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“